10 Ağustos Korona Tablosu Yayımlandı

Sağlık Bakanlığı'ndan 10 Ağustos Korona tablosu duyurusu yaımlandı. Çin'in wuhan kentinde ortaya çıktıktan kısa süre sonra milyonlarca insanın hastaneye yatması, 700 binden fazla insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs ölüm saçmaya devam ediyor. Aşı ve ilaç çalışmaları devam ederken, ülkelerdeki son duruma ilişkin açıklamalar da geliyor. Ülkemizde koronavirüsün görüldüğü ilk günden bu yana Sağlık Bakanlığı günlük olarak koronavirüsle ilgili tüm gelişmeleri kamuoyu ile paylaşıyor. Her gün o

10 Ağustos Korona Tablosu Yayımlandı

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 


9 AĞUSTOS KORONA TABLOSU NASILDI?

Sağlık Bakanlığı'nca dün yapılan bilgilendirmede,  24 saat içerisinde koronavirüs nedeniyle 15 kişiyi kaybettiğimiz, 1182 yeni vaka tespit edildiği, 1103 kişinin ise iyileştiği bildirilmiş, ülkemizde iyileşen kişi sayısı ise dünkü verilerle 223 bin 759 olmuştu.

DÜNYADA NELER OLUYOR?

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs vaka sayısı açıklanan son verilerin ardınadn 20 milyon 141 bin 110'a yükselirken, toplam can kaybı 736 bin 44 oldu. Şimdiye kadar koronavirüs teşhisi konduktan sonra iyileşen kişilerin sayısı ise dünya genelinde 12 milyon 987 bin 429 oldu. 

En Fazla Ölüm Bildiren Ülkeler Hindistan bugün koronavirüs nedeniyle 886 kişinin hayatını kaybettiği, Meksika'da ise 292 kişinin koronavirüs kaynaklı yaşamını yitirdiğini bildirdi. ABD'de ise bugün hayatını kaybeden kişi sayısı 198 olarak açıklandı. İran'da ikinci dalga şoku devam ediyor.Ülkede koronavirüs nedeniyle 24 saat içerisinde 189 kişinin daha öldüğü bildirilirken, koronavirüs salgınını en kötü geçiren ülkelerden biri olarak öne çıkan Brezilya'da ölü sayısı 133 olarak açıklandı.