1 Haziran Sonrası Düğünlerle İlgili Flaş Açıklama

Koronavirüs salgınında kademeli normalleşmenin ikinci aşamasına sayılı günler kala, düğünlerle ilgili verilecek kararlar da merak konusu haline geldi.

1 Haziran Sonrası Düğünlerle İlgili Flaş Açıklama

Anadolu Davet ve Etkinlik Federasyonu Başkanı Murat Köksal, sektörün beklentilerine ilişkin Sputnik Türkiye'ye açıklamalarda bulundu.

16 Mart 2020 tarihinden itibaren düğün salonlarının büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu söyleyen Köksal, ilk açılışlarının 1 Temmuz'da olduğunu ve 107 gün boyunca kapalı kaldıklarını daha sonra ise yeniden kapamaya gidildiğini söyledi.

1 Haziran sonrası açık ve kapalı tüm düğün salonları için güzel haber beklediklerini söyleyen Köksal, "1 Haziran’dan sonra düğün salonları için kesinlikle açık veya kapalı alan diye ayrım yapılmaması gerekiyor. Burada içeri girenleri kontrol etme imkânımız var. İçeri girenleri HES kodu ile alacaksınız diye bir genelge çıkarılabilir. Kapıda girerken yeni maske verebiliriz. Çalışanlarımızın tamamına her hafta Kovid-19 testi yaptırabiliriz. Bir düğünde, 400-500 kişiyle karşı karşıya kalıyoruz, bu sektör çalışanlarının da aşılanması gerekiyor. İçeride de sosyal mesafeye dikkat ettikten sonra bir restoranda yemek yeniyormuş gibi 5 kişilik masaya neden oturulamasın?" diye konuştu.