TOKİ, Kanal İstanbul Güzergahındaki Konut Projesi İhalesini İptal Etti

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Kanal İstanbul'un çevresine kurulması planlanan Yenişehir için Arnavutköy'de inşa etmeyi planladığı 844 konutluk proje ihalesini iptal etti.

TOKİ, Kanal İstanbul Güzergahındaki Konut Projesi İhalesini İptal Etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tartışmalı Kanal İstanbul projesi çevresine inşa edilecek yeni şehir için Arnavutköy'de inşa etmeyi planladığı 844 konutluk projenin ihalesini iptal etme kararı aldı. İhalenin sunulan tekliflerin inşaat açısından ayrılan ödeneğin çok üzerinde olması sebebiyle iptal edildiği belirlendi.

TOKİ, tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahında bulunan Arnavutköy baklalı köyünde 4 etap halinde inşa edilmesi planlanan 844 konut açısından 21 Eylül 2022 tarihinde ihale yoluna başvurmuştu.


TOKİ, 1. Etap için düzenlenen ihalenin iptal edilmesine hükmetti. İhalenin iptal gerekçesine baktığımızda ise bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin yaklaşık olarak maliyetin çok üzerinde olması biçiminde duyuruldu. Planlanan proje kapsamında 40 adet blokta, 844 adet konut, 10 adet dükkan ile bir adet cami inşaatı ve çevre düzenlemesi gerçekleştirilecek. Blokların yükseklik sınırı ise 21.50 metre olarak açıklandı.


Proje Bedeli 491 milyon 666 bin 296 TL olarak belirlenmişti. İnşaat çalışmalarının 24 ayda tamamlanması hedefleniyordu. Proje alanının 259 metre doğusundan Kanal İstanbul geçmekte. İnşaatların inşa edileceği alan Sazlıdere Barajı'nın uzun mesafe koruma alanı sınırında bulunuyor.