TOKİ Başvuru Formunda Kafa Karıştıran Detay! Taksitler Artacak MI?

Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut Projesi ile 3+1 ve 2+1 daireler için en yüksek talep edilen bedel 950 bin TL olarak açıklanmıştı. Aylık taksitler ise dairenin büyüklüğüne göre 2.208 TL ile 3187 TL olacak şekilde açıklanmış. Fakat projenin başvuru formunda;

TOKİ Başvuru Formunda Kafa Karıştıran Detay! Taksitler Artacak MI?

“Aylık taksitler, yılda 2 defa belirlenecek. Ne kadar artış yapılacağı ise bir önceki 6 aylık dönemde memur maaşlarında oluşan artış oranı dikkate alınarak, idare tarafından tespit edilen oranda arttırılacak.”

İfadesinin bulunması kafaları karıştırdı.


Daha Yüksek Artışlar Oluşabilir

Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Çelik, konuyla alakalı yapmış olduğu açıklamada;
“Neden memur maaş artış oranı kadar denmiyor da idareye takdir yetkisi bırakılıyor? Bu tabire göre, idare daha yüksek bir artış oranı belirleyebilir. Daha sonra sürpriz artışlar meydana gelmesin.”

Dedi.


Taksit Tutarı En Çok 3187 TL Olarak Açıklandı

500 bin konut ile 250 bin konutluk arsa ve 50 bin iş yerinden oluşturulan devasa projenin ayrıntıları önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştı. Konutların maliyeti üzerinden %40 oranında indirim yapılacak ve bu projede, 2+1 dairelerin bedeli 608 bin TL olarak açıklanmıştı. Aylık taksitlere baktığımızda 240 aylık vade seçeneği ile 2.280 TL olarak açıklanmış. 3+1 dairenin fiyatının ise 851 bin TL olduğu bu proje kapsamında dairelere aylık taksit 3187 TL olacak şekilde ödenecek.