Temiz Enerjide İstihdam 12.7 Milyona Ulaştı

Dünya genelinde yenilenebilir enerji sektöründeki istihdam arışı geçen sene bir önceki yıla oranla yaklaşık % 6 artış göstererek 12 milyon 700 bin kişiye yaklaştı.

Temiz Enerjide İstihdam 12.7 Milyona Ulaştı

Anadolu Ajansının verdiği habere göre ‘’ yenilenebilir enerjide istihdam 2022 yılı raporu’’ ndan hazırlanan bilgiye göre, yenilenebilir enerji kapasitesi dünya genelinde geçtiğimiz yıl 257 GW artış göstererek 3 bin 68 GW oldu.

Temiz enerji alanında meydana gelen istihdam geçtiğimiz yıl bir önceki yıla oranla yaklaşık yüzde 6 artış yakalamıştır. Sözü edilen artış ülkelerin sıfır karbon emisyonu hedeflerine ulaşma planları ve yeniden yapılanma ve üretimdeki süreçlerde değişiklikler rol oynadı.

Rüzgar ve güneş enerjileri temel alınarak hazırlanmış olan raporlara göre, istihdamdaki güneş enerjisi sektöründe çalışan kişi sayılarında artış kaydedildi. Bu artış 4 milyon 291 bin olarak belirlendi. Bu dönem içerisinde sıvı biyoyakıt sektöründe ise istihdam sayısı 2 milyon 421 bin, hidroelektrikte istihdam 2 milyon 370 bin, rüzgar enerjisindeki istihdam ise 1 milyon 371 bin olarak belirlendi.