Salda Gölü´nün Son Hali Üzdü

Türkiye´nin Maldivleri olarak anılan Salda Gölü´nün son hali görenleri üzdü.

Salda Gölü´nün Son Hali Üzdü

Bir dönem turist akınına uğrayan ve Türkiye´nin Maldivleri adıyla anılan Salda Gölü, her geçen gün  kuraklığa bağlı olarak güzelliğini kaybetmeye devam ediyor.

Burdur'un Yeşilova ilçesinde yer alan Salda Gölü, geçtiğimiz yıllarda doğal güzelliğiyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oluyor ve gündemden düşmüyordu. Kumlarının çalındığı iddiaları da geçtiğimiz aylarda çok konuşulmuştu. Göl doğal güzelliği nedeniyle Amerikan Uzay Ajansı NASA'nın dahi takibinde yer alıyor.

Türkiye'nin nazar boncuğu olan Salda Gölü, son yıllardaki kuraklığa bağlı olarak güzelliğini kaybetmeye başladı. Kar yağışlarının da su seviyesini yükseltmeye yetmemesi nedeniyle kuruyan bölgeler, yağışların etkisiyle bataklık halini aldı.  Bu durumun tek nedeni kuraklık değil tabi. Yapılan kuyu sondajları, gölün etrafındaki sulama göletleri ve barajlar suların azalmasına neden oluyor.

Salda Gölü'nün özel koruma alanı olarak ilan edilmesini isteyen Salda Gölü Koruma Derneği ve çevreciler, gün geçtikçe hem insanların göle verdiği zararlardan şikayetçiler.

İşte Salda Gölü'nün son hali: