Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu 2 Ekim'de Açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 2 Ekim Pazar günü İstanbulluların hizmetine açılacağını duyurdu.

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu 2 Ekim'de Açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapmış olduğu yazılı açıklamada, İstanbul genelinde Ulaştırma Bakanlığı'nın üstlenmiş olduğu 7 metro hattının bulunduğunu ve bu hatlarda çalışmaların 7 gün 24 saat esasına göre sürdüğünü söyledi.


Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı, 2 Ekim Pazar Günü Halkın Hizmetine Açılacak

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 2 Ekim Pazar günü İstanbulluların hizmetine sunacaklarını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, böylece Pendik'te bulunan yoğun hareketliliğin olduğu mahallelerin metro ile buluşturulacağını söyledi.

Adil Karaismailoğlu, bu hatla beraber İstanbul trafiğinin rahat bir nefes alacağını, Yayalar, Şeyhli, Fevzi Çakmak ile Kurtköy mahallelerini metro ile buluşturacaklarını söyledi.


Metro Hattı, Günde 1 Milyon 200 Bin Yolcuya Hizmet Verecek

Söz konusu metro hattı, Kadıköy-Kartal metro hattı ile birleştirilecek ve bu hattın günlük 1 milyon 200 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasitede ve 80 kilometre hıza sahip olduğu bilgisi de paylaşıldı.