Muğla Marmaris İlçesinde korkutan yangın

Muğla’nın Marmaris ilçesinde akşam saatlerine doğru çıkan yangın korkuttu. Ormanlık alanda başlayan yangın ,çıkan rüzgarın etkisiyle büyüdü. Bölgeye ulaşan ekipler yangına müdahale ederken yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

Muğla Marmaris İlçesinde korkutan yangın

Marmaris Muğla ilçesinde çıkan yangın edinilen bilgilere göre Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkiindeki ormanlık alanda akşam saatlerinde başladı. Sebebi bilinmeyen yangına müdahale için bölgeye çok Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edildi.


Yangın rüzgâr nedeniyle büyüdü

Çıkan yangın bölgede etkisini gösteren şiddetli rüzgâr sebebiyle büyürken yangına iki yangın söndürme helikopteri ile müdahalede bulundu. Büyüyen alevlere havanın kararmasıyla karadan müdahaleye başlanıldı. Şiddetli rüzgârın etkisiyle alevler geniş alana yayıldı. Büyüyen yangına müdahale için çevre illerden takviye ekipler bölgeye sevk edildi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci paylaşımda bulundu
Öte yandan yangın ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan  Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yangının akşam saatlerinde saat 20:02 ‘de başladığını ve yangına ilk müdahalenin  yangın başlangıcından 8 dakika sonra saat 20:10’da yapıldığını belirtti.

Yangını  "Yangın Yönetim Merkezinden" takip ettiklerini belirten Kirişci, yangında 144 arazöz, 13 dozer, 576 personelini belirtti.