Milli Elektrikli Tren 225 KM Hızla Raylara İnmek İçin Hazırlanıyor

Ulaştırma ve altyapı Bakanlığı'na bağlı (TÜRASAŞ) Sakarya Bölge Müdürlüğü'nde milli elektrikli tren setinin üretim ile test faaliyetleri sürüyor. Gerekli tasarım değişikliklerinin yerine getirilmesiyle saatte 225 kilometre hıza kadar çıkabilecek. 2022 sonunda faaliyetlerin tamamlanması hedefleniyor.

Milli Elektrikli Tren 225 KM Hızla Raylara İnmek İçin Hazırlanıyor

Milli elektrikli tren seti raylara inmek için gün sayıyor. Türkiye raylı sistem araçları sanayi anonim şirketi (TÜDASAŞ) Sakarya Bölge Müdürü Erdal Aba, müdürlük binasında yapmış olduğu değerlendirmede konuya yönelik bilgiler verdi.

Milli elektrikli tren setinin test ile üretim çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Aba, trenin teknik bilgileri ile ilgili bir sunum yaptı.


Daha sonra yapımı tamamlanan milli tren, üretim tesisinde bulunan rayların üzerinde yürütüldü. Aba, 2022 sonunda çalışmalarının bitmesini planladıklarını söyledi.

Saatte 225 KM Hıza Çıkabilecek
Milli elektrikli tren seti üretimi kapsamında saatte 160 kilometre hıza uygun prototipin montajı ile fabrika testleri tamamlandı. Buna göre Milli elektrikli tren seti projesi kapsamında geliştirilen altyapı ile yetkinlikten faydalanılarak, söz konusu tren setlerinin hızlı tren hatlarında kullanılmak amacıyla gerekli tasarım değişikliklerinin sarılması ile beraber saatte 225 kilometre hıza çıkabilen milli hızlı tren projesinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.