İstanbul’da Suya Yapılan % 40 Zam, İBB Meclisinde Oy Birliğiyle Kabul Edildi

İBB meclisinde oy birliği ile alınan karar ile beraber İstanbul’da suya %40,38 zam yapıldı. Konutta kullanılan suyun birim fiyatı 11,69 TL’ye çıkarken alınan Bu karar oy birliği ile arındı.

İstanbul’da Suya Yapılan % 40 Zam, İBB Meclisinde Oy Birliğiyle Kabul Edildi

AK Parti İBB meclisi grup başkan vekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, geçtiğimiz günlerde İstanbul büyükşehir Belediyesi’nin suya zam yapmak amacıyla toplantı yapacağını kamuoyu ile paylaşmıştı. Göksu, zam talebi sonrasında yapmış olduğu paylaşımda;

“CHP’li İBB başkanı, İstanbul’da suya %99.8 ile %188.12 oranları arasında zam yapmak amacıyla İBB meclisini bugün olağanüstü toplantıya davet ediyor. Takdir Aziz İstanbullularındır.”

Dedi.


Böylece Suyun Birim Fiyatı 11.69 TL’ye Çıktı
İBB meclis toplantısında bugün İSKİ’nin zam talebi ele alındı. İSKİ 1. kademe konutlarda 8.33 lira olan fiyatın %99.87 zam ile 16.65 TL’ye çıkarılmasını istedi. Fakat talep revize edildi ve oy birliği ile alınan kararla İstanbul’da suya %40,38 zam yapıldı. Bununla beraber konutta kullanılmakta olan suyun birim fiyatı 11.69 TL’ye çıkarken, alınan bu karar ise oy birliği ile alındı.