Gözler Şimdi De İkinci Konut Kampanyasına Çevrildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde muhtaç vatandaşları için açıklamış olduğu, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin sonrasında şimdi de gözler yeni proje çevrildi. Orta ve orta üstü gelir grubunda yer alan vatandaşlara hitap etmesi beklenen konut kampanyası için önümüzdeki günlerde yetkili kurumların özel sektör ile bir araya gelmesi bekleniyor. Kampanya koşulları açısından sektör görüşmeleri de hız kazanda nokta bugün Emlak Konut’un düzenlemiş olduğu toplant

Gözler Şimdi De İkinci Konut Kampanyasına Çevrildi

Peşinatın %10 olması, peşin ödemede %20'ye çıkan indirimler ile kredi faizinin %0.99'a kadar bindirilmesi gibi alternatifler masada olacak.

Sosyal Konut Uyarısı

Cumhuriyet tarihinin en büyük projeleri arasında yer alan tarihi sosyal Konut Projesi devreye girdi. Öncelikli olarak inşa edilecek 250.000 konut için müracaatlar alınmaya devam edilirken bir gün bakanlıktan çok önemli bir uyarıda geldi.

Hane halkı adına, bireyin kendisi ve eşi adına sadece bir müracaat yapılabileceği açıklanan duyuruda, birden çok başvuru yapılması haliyle başvuruların her ikisini de geçersiz sayılacağı açıklandı. 

Eşlerin ikisinin başvurması durumunda birinin başvurusunu iptal etmesi gerektiği belirtildi. Sosyal konut müracaat işlemleri 31 Ekim tarihinde sona erecek. Daha sonrasında ise kura ile hak sahipleri belirlenecek.