Deniz Seviyesi Yükseliyor

Atmosfere salınan sera gazları nedeniyle, seri etkisi ile birlikte, dünyada deniz, hava, karada sıcaklıklar üzerinde ciddi artışlar yaşanıyor. Normalin üzerinden sıcaklık dereceleri tespit edilen dünyanın son durumu ile ilgili yeni bir öngörü yapıldı. 

Deniz Seviyesi Yükseliyor

Atmosferde yaşanan bu sera devinimi sonrasında dünyanın dengesi bozuluyor. Bu sıcaklık artışlarına da küresel ısınma adı veriliyor. Küresel ısınmadan en çok etkilenen alan ise haliyle buzullar oluyor.
Atlas okyanusunda bulunan Grönland, kuzey kutbundaki buz örtüsüyle kaplı en büyük kütle. Üç kilometreye yakın buz kütlelerin olduğu bu yer, deniz seviyelerinin yükselmesinde etkili. 
Araştırmalar Anormal Seviyede Gösteriyor.


Grönland’da yapılan ölçümler ile birlikte son yıllarda buzullardaki erimenin olağanüstü olduğunu gösteriyor. Grönland tek başına deniz seviyesini yükseltecek potansiyele erişti ve bu durumun çok tehlikeli olduğu konusunda uzmanlar uyarıyor.  Çok sayıda göl, akarsu küresel ısınma kaynaklı sıcaklıklar nedeniyle hızla eriyor ve deniz seviyesini normalin üstünde yükseltiyor.