Çevre Bakanından Konut ve Kira Fiyatları Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından detayları kamuoyu ile paylaşılan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük projeleri arasında yer alan sosyal konut projesinin kira fiyatlarına da etki ettiğini açıklayan Çevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'projeyi duyurur duyurmaz konut fiyatları durdu. 

Çevre Bakanından Konut ve Kira Fiyatları Açıklaması

Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut Projesi rağbet görmeye devam ediyor. İlan edildiği tarihten itibaren gündemden düşmek nedir bilmeyen proje, dar gelirli yurttaşlara adeta nefes oldu.

7 Kasım Son Gün

Diğer taraftan projenin ikinci etabı olan 'İlk Evim Arsa ve İlk İş Yerim’ başvuruları ise 10 Ekim tarihinde başlamıştı. 1 milyon arsa ile 10 bin iş yeri için müracaat işlemleri 7 Kasım 2022 tarihine kadar sürecek.

Çevre Bakanı, Konut Fiyatlarındaki Son Durumu Açıkladı

Yurttaşların oldukça yakından takip ettikleri projeye yönelik merak edilen hususlarda araştırılıyor. Bu açıdan bakıldığında Çevre Bakanı Murat Kurum, katılım sağladığı bir canlı yayında 'İlk Evim arsa ve İlk İş Yerim' projesi ile beraber konut fiyatlarındaki son durumu ele aldı.


Konut ve Kira Fiyatlarında Düşüş Yaşandı

Son zamanlarda yaşanan konut fiyatlarındaki artışın Sosyal Konut Projesi ile beraber düşüşe geçtiğini dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum şu ifadelere yer verdi;

“Projeyi duyurur duyurmaz konut fiyatları durdu. Gerek konut gerekse de kira fiyatları aşağı yönlü bir şekilde düşmeye başladı. Biz, TOKİ ile seneler itibariyle baktığımızda bütün yapılan konutların yüzde 13'ünü yapıyorduk. Şimdi ise bu oranı Biz %20 hatta %25'lere çıkardık. Arzın artırılması sebebiyle konutun da düşmesi ortaya çıkıyor. Biz arzı artırmış durumdayız. Konut fiyatlarının da aynı şekilde kiralarını da aşağı yönlü bir şekilde düşüş gösterdiğini ve daha da geleceğini görüyoruz. Orta ve üst gelir grubuna hitap eden projeyi de açıkladığımızda ikisi de istediğimiz seviyeye erişmiş olacak.”


Dedi.