Bakan Müjdeyi Verdi: Orta ve Üst Gelir Grubu İçin Yeni Konut Kampanyası Geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yapmış olduğu açıklamada orta ve üst gelirli vatandaşlar için kasım ayında bir konu kampanyası açıklayacaklarını duyurdu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projeleri ile ilgili bir yazılı açıklamada bulundu. Bakan Kurum, 13 Eylül tarihinde bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından detayları kamuoyu ile paylaşılan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine şimdiye kadar yaklaşık 8 milyon vatandaşın müracaa

Bakan Müjdeyi Verdi: Orta ve Üst Gelir Grubu İçin Yeni Konut Kampanyası Geliyor

Bakan Kurum Yapmış Olduğu Açıklamada;

“Bu kapsamda 250 bin konutu ilk etapta belirlemiştik. 2028 yılına kadar 500 bin konut yapacağımızı Sayın Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaştılar. 100 bin altyapılı arsa yapacaktık. Altyapısı arsa ile ilgili gelen başvurular, vatandaşlarımızın talep ve istekleri ile piyasadaki durumu incelediğimizde arsa sayısını Cumhurbaşkanımız ‘1 milyona çıkaralım’ talimatı verdiler. Biz de bu konuda gerçekten güzel bir çalışma gerçekleştirdik.


Bugün açısından 'İlk Evim Arsa’ projemize başvuran vatandaşlarımızın sayısı 67 bine ulaştı. 'İlk İş Yerim' projemize ise başvuru sayısı daha 20 bine ulaştı. Başvururlar asla ve iş yeri için 7 kasım tarihine kadar sürecek ve sosyal konutlarla alakalı başvurularımız 31 Ekim tarihinde sona erecek.”

Dedi.


Orta ve Üstü Gelir Grubu İçin Yeni Kampanya Müjdesi

Çevre Bakanı Murat Kurum, orta ve üst gelirli vatandaşlar açısından kasım ayı içerisinde bir konut kampanyası açıklayacakları müjdesini de verdi. Kurum, emlak konut eli ile sevk ve idaresi gerçekleştirilecek orta ve üstü gelir sahibi vatandaşlara konut kampanyasının kasım ayı içerisinde sunacaklarını açıkladı.


Konu ile alakalı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yapmış Olduğu Yazılı Açıklamada;

“Çalışmaları tamamlamak üzere inşallah ekim sonu, kasım ayının başı itibariyle bu kampanyayı hayata geçireceğiz. Böylelikle orta ve orta üstüne hitap eden konutları da yapmış olacağız ve tüm bunlara baktığımızda işte konut fiyatlarının kira fiyatlarının düştüğünü de artık göreceğiz.”

İfadelerine yer verdi.