Süleyman Soylu'dan Bekçi Alımı Başvurusu Açıklaması (pa.edu)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, az önce yaptığı açıklamada bekçi alımına değindi ve 8 bin alım için başvuruların bugünlerde başlayacağını söyledi.

Süleyman Soylu'dan Bekçi Alımı Başvurusu Açıklaması (pa.edu)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'dan bekçi alımı açıklaması.

Beykoz' da AK Parti Beykoz İlçe Teşkilatı, Kanaat Önderleri ve Karadenizli Dernek Temsilcileri ile bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'nun gündeminde yerel seçimler ve hedefinde Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu vardı. 

Süleyman Soylu yaptığı açıklamada CHP ve İYİ Parti 'ye tepki gösterdi ve AK Parti adaylarına oy istedi.

BEKÇİ ALIMI AÇIKLAMASI

Şehirlerde bekçilerin göreve başlaması ile birlikte asayiş olaylarının ciddi oranda azaldığını söyleyen Bakan Soylu, bugünlerde başvurusu başlayacak yeni alımla İstanbul 'a 1000 yeni bekçi daha vereceklerini söyledi. 

Bakan Soylu açıklamasında başvuruların bugünlerde başlayacağını belirtti ancak net bir tarih vermedi. Net tarih Polis Akademisi'nden gelecek.

Akademiden açıklama geldiğinde haberdar olmak için TIKLAYIN

ÇARŞAMBA GÜNÜ BAŞVURULAR BAŞLAYACAKTI

Geçtiğimiz Pazartesi günü katıldığı programda konuşan Bakan Soylu, 8 bin bekçi alımı için duyurunun Çarşamba günü geleceğini söylemişti. Bakan Soylu 'nun bu açıklamasının ardından Polis Akademisi Başkanlığı bir duyuru yayımladı.

Yayımlanan duyuruda Polis Akademisi Başkanlığı şu ifadeleri kullandı:

"772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında; Emniyet Hizmetleri Sınıfında Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak 81 İl Valiliğinde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam 8.000 erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır.

Alıma ilişkin esaslar, il kontenjanları ve başvuru şartları önümüzdeki günlerde açıklanacaktır."

BAŞVURU EKRANI NEDEN AÇILMADI?

Bakan Soylu Çarşamba günü Polis Akademisi 'nin alım için duyuruya çıkacağını söylemişti. Bakan Soylu açıklamasında, "Şimdi 8 bin bekçi alıyoruz. Çarşamba günü alıma çıkacaklar. 28 bin bekçi olacak. İstanbul'a şu ana kadar 4 bin bekçi verdik. Yeni geleceklerle birlikte bin bekçi daha vereceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamanın ardından Polis Akademisi 'nden sadece yukarıdaki duyuru geldi ve henüz başvurular başlamadı.  Başvuruların neden başlamadığı ve başvuru ekranının hangi gün açılacağı belli değil.

BAŞVURU EKRANI AÇILDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN