Polis Akademisi'nden Bekçi Alımı Açıklaması

Polis Akademisi Başkanlığı bekçi alımı hakkında bir açıklama yaptı. Bekçilerin güvenlik ve asayiş konusundaki öneminin belirtildiği açıklamada yeni bekçi alımı için kısa bilgi verildi.

Polis Akademisi'nden Bekçi Alımı Açıklaması

Polis Akademisi Başkanlığı bekçi alımı hakkında bir açıklama yaptı. Bekçilerin güvenlik ve asayiş konusundaki öneminin belirtildiği açıklamada yeni bekçi alımı için kısa bilgi verildi.

26 Eylül 2019 Perşembe 12:06
Polis Akademisi'nden Bekçi Alımı Açıklaması

Bekçi alımı açıklaması.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Merter Polisevi 'nde düzenlenen ve Avrupa Polis Akademileri Birliği faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen "Güvenliğin Kurumsal Yönetiminde Destekleyici Polislik" çalıştayına katılan Polis Akademileri Başkanlığı Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi Ana Bilim Dalı Başkanı İbrahim İrdem burada önemli açıklamalarda bulundu. 

İrdem yaptığı açıklamada bekçilerin görevlerine ve güvenlik konusunda önemine değindi. EGM bünyesindeki bekçilerin , tarihiminde önemli bir yere dayandığını söyleyen İrdem, bekçilerin suç potansiyelinin azalması , suç işlemeye meyilli kişilerin yakalanması , polis görünürlülüğünün arttırılmasında önemli rol oynadığını söyleyen İrdem, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün baktığımızda halk bekçilere nostaljik bir duygu çerçevesinde yaklaşıyor. Çünkü sokaktaki halka sorduğumuzda geçmişlerini hatırladıklarını söylüyorlar. Bekçinin düdük sesiyle birlikte kendilerini daha güvende hissettiklerini söylüyorlar."

BEKÇİ SAYISI ARTINCA..

İrdem, açıklamasının devamında , bekçi sayısının artması ile suç oranının azaldığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Suç ve bekçi arasındaki ilişkiye baktığımızda da negatif bir korelasyon olduğunu söylememiz mümkün. Bekçinin sayısının, sokaklarda görünürlülüğünün artmasıyla birlikte suç oranlarında özellikle maddi menfaate temin amacına yönelik olarak otodan hırsızlık, açık yerlerden hırsızlık ve kapkaç gibi suçlardan da ciddi bir düşüş olduğunu söylememiz mümkün. Polisler bekçiyle birlikte gittikleri olaylarda bekçilerin de desteğini alarak suçla mücadeleyi daha etkin kıldıklarını dile getiriyorlar. Kadınlar da bekçilerle güvenliklerinin daha da arttığını beyan ediyor."

Bölgedeki muhabirimizden edindiğimiz bilgiye göre akademinin 2020 yılında da bekçi alımlarına devam edeceği , yeni bekçi alımı için mevcut alımların tamamlanmasının beklendiği bildirildi. 

BEKÇİ ALIMINDA ADAYLAR BU ADRESTE

Diğer adaylarla bilgi alış verişi için >> TIKLA KATIL

MEVCUT ALIMDA SÜREÇ SÖZLÜDE

Polis Akademisi Başkanlığı , 2019/1 ve 2019/2 kapsamında 8 bin 242 bekçi alımı yapıyor. Sözlü ve spor aşamasının tamamlanmasının ardından bekçi alımında sözlü mülakat kaldı. Adaylar Ekim ayındasözlü mülakata alınacak ve Aralık ayında eğitime alınacak.

Adayların Aralık ayı sonunda eğitime alınmasının ardından 2020 'de bekçi alımı için çalışmalar başlayacak.

BEKÇİ ALIMI DUYURUSUNDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Son Güncelleme: 26.09.2019 12:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sefer 2019-09-26 15:57:55

Ortaokul diyen arkadaşlar saygımız sonsuz ama bizde boşuna üniversite okumadık bugünlere gelmek için yıprandık yeterince

Avatar
Anonim 2019-09-26 23:15:42

Hayır anlamıyorum ben neden yaş 35 olsun diyorsunuz neden orta okul mezunlarıda alınsın diyorsunuz gençlerin önünü açmak yerine okuyan insan boşuna mı okuyor. Sizin gibiler yüzünden gençler iş bulamıyor sonra kötü yola düşüyorlar zaten 35 yolum yarışı 20 yaşındaki bir bireyle aynı ceviklige sahipmisiniz acaba merak ediyorum devlet zaten ne yapıyorsa düşünerek yapıyor gözden geçiriyor herşeyi kimse kafasına göre hareket etmiyor bilin isterim

Avatar
MUSTAFA 2019-09-26 12:22:35

Yaş sınırı 35 olsun . Nolacak yani. Daha fazla başvuru devlete katkı olur. Zaten kontenjan belli. Ona göre de alım olur. Yine dewlet kazanır ama. Bu arada da yaşa takilanlarda bir umut diyerek nasibini arar..

Avatar
Yunus 2019-09-26 12:49:08

Yas 35 olmalıdır bence daha tecrübeli ve orta okul olmalıdır

Avatar
Soner 2019-09-26 12:59:42

1 dönemde orta okul mezunları başvuru yapabilse nolur

Avatar
Turan 2019-09-26 13:01:35

Orta okul mezunları neden alım olmuyor

Avatar
kırespodayı 2019-09-26 16:20:14

yaş sınırı 29 a çekilsin

Avatar
Murat 2019-09-26 16:13:59

Yarışmak isteyen varsa gelsin ben gayet kafa yapım var bilgi almak istiyorsan istediğin kadar oku üniversiteyi ancak gezmekten arkadaşını koluna takmaktan baba parası yemekten başka Bir şey degil üniversite ha babana borçunu ödiyeceksen eger git hadi bekçi ol üniversite mezunu subay ol ozaman bekçi degil