Polis Akademisi'nden Bekçi Alımı Açıklaması

Polis Akademisi Başkanlığı bekçi alımı hakkında bir açıklama yaptı. Bekçilerin güvenlik ve asayiş konusundaki öneminin belirtildiği açıklamada yeni bekçi alımı için kısa bilgi verildi.

Polis Akademisi'nden Bekçi Alımı Açıklaması

Bekçi alımı açıklaması.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Merter Polisevi 'nde düzenlenen ve Avrupa Polis Akademileri Birliği faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen "Güvenliğin Kurumsal Yönetiminde Destekleyici Polislik" çalıştayına katılan Polis Akademileri Başkanlığı Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi Ana Bilim Dalı Başkanı İbrahim İrdem burada önemli açıklamalarda bulundu. 

İrdem yaptığı açıklamada bekçilerin görevlerine ve güvenlik konusunda önemine değindi. EGM bünyesindeki bekçilerin , tarihiminde önemli bir yere dayandığını söyleyen İrdem, bekçilerin suç potansiyelinin azalması , suç işlemeye meyilli kişilerin yakalanması , polis görünürlülüğünün arttırılmasında önemli rol oynadığını söyleyen İrdem, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün baktığımızda halk bekçilere nostaljik bir duygu çerçevesinde yaklaşıyor. Çünkü sokaktaki halka sorduğumuzda geçmişlerini hatırladıklarını söylüyorlar. Bekçinin düdük sesiyle birlikte kendilerini daha güvende hissettiklerini söylüyorlar."

BEKÇİ SAYISI ARTINCA..

İrdem, açıklamasının devamında , bekçi sayısının artması ile suç oranının azaldığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Suç ve bekçi arasındaki ilişkiye baktığımızda da negatif bir korelasyon olduğunu söylememiz mümkün. Bekçinin sayısının, sokaklarda görünürlülüğünün artmasıyla birlikte suç oranlarında özellikle maddi menfaate temin amacına yönelik olarak otodan hırsızlık, açık yerlerden hırsızlık ve kapkaç gibi suçlardan da ciddi bir düşüş olduğunu söylememiz mümkün. Polisler bekçiyle birlikte gittikleri olaylarda bekçilerin de desteğini alarak suçla mücadeleyi daha etkin kıldıklarını dile getiriyorlar. Kadınlar da bekçilerle güvenliklerinin daha da arttığını beyan ediyor."

Bölgedeki muhabirimizden edindiğimiz bilgiye göre akademinin 2020 yılında da bekçi alımlarına devam edeceği , yeni bekçi alımı için mevcut alımların tamamlanmasının beklendiği bildirildi. 

BEKÇİ ALIMINDA ADAYLAR BU ADRESTE

Diğer adaylarla bilgi alış verişi için >> TIKLA KATIL

MEVCUT ALIMDA SÜREÇ SÖZLÜDE

Polis Akademisi Başkanlığı , 2019/1 ve 2019/2 kapsamında 8 bin 242 bekçi alımı yapıyor. Sözlü ve spor aşamasının tamamlanmasının ardından bekçi alımında sözlü mülakat kaldı. Adaylar Ekim ayındasözlü mülakata alınacak ve Aralık ayında eğitime alınacak.

Adayların Aralık ayı sonunda eğitime alınmasının ardından 2020 'de bekçi alımı için çalışmalar başlayacak.

BEKÇİ ALIMI DUYURUSUNDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN