Polis Akademisi Bekçi Alımında Sayı Azalacak

EGM 8 bin bekçi alımında yazılı sınav geçtiğimiz haftalarda yapıldı. Sonuç için geri sayımda sona gelinirken , sınavın zorluk derecesinin önceki yıla göre fazla olması , birçok adayın bu aşamada takılmasına neden olacak. İşte detaylar.

Polis Akademisi Bekçi Alımında Sayı Azalacak

Bekçi alımında 50 barajına fazla aday takılacak.

EGM 8 bin bekçi alımı başvuruları geçtiğimiz Mart-Nisan döneminde yapılmıştı. Başvuruları tamamlanmasının ardından ilk aşamalar yapıldı ve yazılı sınav düzenlendi. 13 Temmuz günü öğleden önce ve öğleden sonra yapılan bekçi alımı yazılı sınavı sonrası sonuçlar beklenmeye başladı.

SONUÇLAR 7 AĞUSTOS 'TA

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada , bekçi alımı yazılı sınavının sonuçlarının  Ağustos 2019 günü erişime açılacağına yer verildi. Yazılı sonuçların açıklanmasının ardından diğer seçim aşamalarına girmeye hak kazanan adaylar belli olacak.

PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Bekçilik yazılı sınavında adaylara Türkçe 'den 20, Fen Bilgisi 'nden 15, Sosyal Bilgiler testinden 15, Hayat Bilgisi testinden 15, Matematik testinden 15 ve Genel Kültür testinden 20 olmak üzere toplamda 100 soru soruldu. 

Bekçi alımı yazılı sınavında puan hesaplaması şu şekilde;

Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100 

50 doğru yapan bir aday 50 puan alır. Her soru 1 puan. Başarılı olabilmek için en az 50 soruyu doğru bilmeniz gerekmektedir.

Yanlış doğruyu götürmez.

1 soru iptal edildiği için puan hesaplama metodu deişecek. 

Şu an 99 soru kaldığına göre her doğru cevap 1,0101 puan değerine sahiptir. Doğru sayınızı 1,0101 ile çarparak puanınızı bulabilirsiniz

1 SORU İPTAL EDİLDİ

2019 1. dönem bekçilik yazılı sınavı A kitapçığındaki 25. soru (B kitapçığı 32. soru) iptal edilmiş durumda. İşte o soru:

Aşağıdaki örneklerden hangisinin ülkemizdeki doğal güzelliklere ait olduğu söylenemez?

A) Nemrut Harabeleri
B) Manyas Kuş Cenneti
C) Peri Bacaları
D) Safranbolu Evleri
E) Pamukkale Travertenleri

BEKÇİ ALIMINI BEKLEYEN ADAYLAR BU ADRESTE

Bekçi alımını bekleyen adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA

YAZILI SINAVDA ÇOK SAYIDA ADAY ELENECEK

Bekçilik yazılı sınavı ,geçtiğimiz yıla oranla biraz daha zordu. On binlerce bekçi adayı, sınavda ciddi şekilde zorlandığını , barajı aşamayacaklarını ifade etti.

Barajı aşan aday sayısında oranının geçtiğimiz yıla göre düşeceği belirtildi. 

Bekçilik yazılı sınavına 280 bin civarında aday katıldı. Sınav zorluk derecesinin fazla olması nedeniyle birçok adayın yazılı sınav aşamasında takılması ve bekçi alımında spor aşamasına kalacak aday sayısının oldukça düşmesi bekleniyor. 

YENİ BEKÇİ ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA VE GİRİŞ BELGESİ YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN  MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN