Kamuya Bekçi Alımında Üzen Haber: Yeni Tarih Açıklandı 2020

Kamuya merkezi yerleştirme ile bekçi alımı bekleniyordu. Kadro verilmesi sonrası beklenen bekçi alımında bu merkezi yerleştirmelerde yer verildi. Kamuya bekçi alımı, 2020 yılının ikinci merkez atamasına kaldı.

Kamuya Bekçi Alımında Üzen Haber: Yeni Tarih Açıklandı 2020

Kadro ihdas edilmişti ama bekçi alımı ilanı gelmedi.

Geçtiğimiz yıl yapılan KPSS 2019/2 tercihleri ile memur alımında kamuya bekçi alımı yapılmıştı. Geçen sene yapılan merkezi yerleştirmenin ardındna Resmi Gazete 'de duyurular yayımlanmış ve kamuya bekçi kadroları verilmişti.

KPSS TERCİHLERİ İLE ALIM BEKLENİYORDU

Kadroların verilmesi sonrası KPSS tercihleri ile bekçi alımı yapılması bekleniyordu. 2020/1 KPSS tercih kılavuzu yayımlandı ama kılavuza baktığımızda bekçi kadrolarında yer verilmediği görüldü.

KPSS İLE BEKÇİ ALIMI BİR SONRAKİ ATAMAYA KALDI

Binlerce aday , KPSS tercihleri ile kamuya bekçi alımı bekliyordu. Ancak kamu kurumlarına bekçi alımı için verilen kadrolara bu merkezi yerleştirmede yer verilmedi. 2020 yılının sonunda bir merkezi yerleştirme daha olacak. Kamuya verilen bekçi  kadrolarına alımın bu mekezi yerleştirmede olması bekleniyor. 

2020 yılının son merkezi yerleştirmesi için tercihler 30 Aralık ile 7 Ocak tarihleri arasında alınacak.

ilanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

EGM BEKÇİ ALIMI YAPACAK MI?

Geçtiğimiz ay bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , Emniyet bünyesinde 2 bin bekçi kadrosunun daha boşta olduğunu söyledi. Bakan Soylu, bu kadrolarla birlikte yeni kadro ihdası olması halinde 8-10 bin yeni bekçi alımı yapılabileceğini söyledi. 

EGM bekçi alımının kısa sürede yapılması beklenmiyor. Yeni alımın 2021 yılında yapılması bekleniyor.

İlan tarihi belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN