EGM'den 2020 Yeni Bekçi Alımı Öncesi Açıklama Geldi

EGM tarafından bekçi alımlarına dair bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada emniyet bünyesinde çalışan bekçilerin mezuniyet durumlarına yer verildi.

EGM'den 2020 Yeni Bekçi Alımı Öncesi Açıklama Geldi

Bekçi alımında lise mezunu ağırlığı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada , EGM bünyesinde çalışmakta olan çarşı ve mahalle bekçilerinin mezuniyete göre sayı dağılımına yer verildi ve yeni bekçi alımı için kritik detay yer aldı. 

Bazı haber sayfalarında bekçilerin liyakatsız olduğu , eğitim düzeylerinin düşük olduğuna dair skandal haberler sonrası yapılan açıklama şu şekilde;

"772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanun Teklifinin TBMM İçişleri Komisyonunda kabul edilmesinin ardından, bekçilerin ehliyet, liyakat ve eğitim düzeyleri hakkında bazı basın yayın organlarınca kamuoyuna yanlış bilgiler verilmektedir. Söz konusu yanlış bilgiler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur: Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak görev yapacak olanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademi Başkanlığınca 3 ay süreyle üst düzey eğitime tabi tutulur ve bu eğitimi başarıyla sonlandıranlar görev yapacakları illere gönderilirler. Gönderildikleri illerde de göreve başlamadan önce 2 ay süreyle uygulamalı eğitimden geçirilirler. Ayrıca göreve başladıktan sonra da belli periyotlarla hizmet içi eğitime tabi tutulmaya devam edilirler. Teşkilatımız bünyesinde halen 21 bin 292 Çarşı ve Mahalle Bekçisi görev yapmaktadır. Bunlardan 2016 yılından bugüne kadar alımı yapılan 19 bin 706’sının; 12 bin 1’i (yüzde 60,90) lise, 3 bin 137’si (yüzde 15,91) yüksekokul, 3 bin 943’ü (yüzde 20) lisans ve 29’u (yüzde 0,15) ise yüksek lisans mezunlarından oluşmaktadır."

EĞİTİM DÜZEYLERİNE GÖRE DAĞILIM

Yapılan resmi açıklamada EGM bünyesinde ki bekçilerin yüzde 60,90 'lık kısmının lise mezunu olduğu , yüzde 15,91 'nin ön lisans mezunu olduğu, yüzde 20 'sinin ise lisans mezunu olduğuna yer verildi. Yüzde 0,15 'lik bekçiler ise yüksek lisans mezunu.

Lise mezunu bekçi sayısı: 19 bin 706

Ön lisans  mezunu bekçi sayısı: 3 bin 137

Lisans  mezunu bekçi sayısı: 3 bin 943

Yüksek Lisans  mezunu bekçi sayısı: 29.

YENİ ALIM HAKKINDA DETAY

EGM tarafından yapılan açıklamaya bakacak olursak yeni dönem bekçi alımında da en az lise mezunu alım yapılacağı görüldü. 

EGM'de çalışan bekçiler ve bekçi adayları bu sayada :  TIKLA KATIL

ADAYLAR NE AZ İLKOKUL İSTİYOR

On binlerce aday, EGM 'nin yeni dönem bekçi alımında ilkokul mezunlarına da şans verilmesini istiyor. Ancak 2020 yılı bekçi alımında da lise mezunu şartı aranması bekleniyor.

Peki sizce ilkokul alımı olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

BEKÇİ ALIMI İLANI GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN