Bekçi Alımı Şartlarının Değişmesini Bekleyenlere Kötü Haber (EGM'den Başvuru Sayısı Açıklaması)

Emniyet Genel Müdürlüğü 'nden yapılan son dakika açıklamasında 8 bin 187 bekçi alımı başvuru sayısı hakkında değerlendirmeye yer verildi.

Bekçi Alımı Şartlarının Değişmesini Bekleyenlere Kötü Haber (EGM'den Başvuru Sayısı Açıklaması)

EGM'den bekçi alımı başvuru sayısı hakkında açıklama.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, yaptığı son dakika açıklamasında Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımında başvuru sayısı için son bilgiyi paylaştı. Uzunkaya yaptığı açıklamada sayı vermedi ama başvuru sayısının memnun edici olduğunu söyledi.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya 'nın başkanlığında düzenlenen Koordinasyon Toplantısı, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve Özel Güvenlik Denetleme Başkan Yardımcısının katılımıyla bugün saat 09.30’da yapıldı.

Yapılan toplantı sonrası basın açıklaması geldi ve ele alınan konular kamuoyu ile paylaşıldı.

Yerel seçim sürecinde sona yaklaşıldığını söyleyen Uzunkaya, “Bu zamana kadar alınan güvenlik önlemleri ile ülkemizin huzurlu bir seçim dönemine girmesinde Emniyet güçlerimizin başarılı çalışmaları olmuştur. Seçim zamanı ve sonrasında da herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması konusunda aynı özeni göstereceğiz.” dedi.

2500 POLİS MEMURU ALIMI AÇIKLAMASI

Uzunkaya 2500 kadın polis memuru alımı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Güven Masası uygulaması kapsamında başta Polis Merkezi Amirliklerimiz olmak üzere diğer birimlerimizin iş ve işlemlerine katkı sağlamak amacıyla lisans mezunu 2 bin 500 kadın Polis Memuru adayı alacağız.” ifadelerini kullandı.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU SAYISI

Celal Uzunkaya açıklamasının devamında başvurusu devam eden 8 bin 187 bekçi alımına değindi ve yapılan başvuru sayısının memnun edici olduğunu söyledi. Uzunkaya başvuru sayısının daha da artacağını söyledi. Bekçi alımı şartları ve başvuru ekranı için TIKLAYIN

BAŞVURU ŞARTLARININ ESNETİLMESİNİ BEKLEYENLERE KÖTÜ HABER

Binlerce aday, bekçi alımında mezuniyet, yaş, askerlik ve ikamet şartlarının değişmesini istiyordu. Ancak bu adayların beklentileri boşa çıktı ve başvurular askerlik şartlı, en az lise mezunu ve ikamet şartı ile alınmaya başlandı.

Başvuru şartlarının esnetilmesi için son şans, başvuru sayısının az olmasıydı. Bilindiği üzere 2017 yılında yapılan bekçi alımında bazı illerde başvuru sayısı az olunca bazı şartlar esnetilmişti. Bekçiliğin yanı sıra polislikte de başvuru sayısı az olunca şartlar değiştirilmişti.

Eğer 8 bin 187 bekçi alımına başvuru az olsaydı bazı şartlar değiştirilebilirdi. Ancak başvuru sayısı yeteri kadar olduğu için şartlarda şu saatten sonra bir değişiklik söz konusu değil.

POLİS VE BEKÇİ ALIMI SÜRECİNDEN, İLANLARDAN VE SINAVLARDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN