Bekçi Alımı Başvuru Sayısı Açıklandı

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında , bekçi alımına başvuru yapan kişi sayısını açıkladı.

Bekçi Alımı Başvuru Sayısı Açıklandı

Son dakika haberi: Bakan Soylu bekçi alımına başvuru yapan kişi sayısını açıkladı.

Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme ilişkin konulara değindi ve bekçi alımına ilişkin son sayıyı açıkladı. 

8 bin bekçi alımı için başvuruların devam ettiğini söyleyen Bakan Soylu, ön başvuruların 1 Nisan günü sona ereceğini söyledi. Soylu, 8 bin bekçi alımı için şlimdiye kadar 198 bin kişinin başvuru yaptığını söyledi.

Süleyman Soylu açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Bekçilerimizin alımı ile beraber sahada olumlu yansımalarını gördük. Özellikle bekçilerimiz, çevik kuvvetimiz, narkotiğimiz ve tüm birimlerimiz ile birlikte Ankara mala karşı işlenen suçlar ve evden hırsızlık olaylarında 2017’de ilk beşteyken, tedbirlerimiz ve tüm arkadaşlarımızın gayreti ile 2018’de mala karşı işlenen suçlarda otuz altıncı, evden hırsızlıkta ise en iyi ikinci sıralamaya gerilemiştir. Türkiye’deki bütün hırsızlık olayları sayısı ise 2017’den 2018’e yüzde 20,1 azalış göstermiştir. Organize suç çeteleri ile de büyük bir mücadele içindeyiz. Bu çetelere yönelik operasyonlarda 2017 yılında yakalanan şüpheli şahıs sayısı 100’dü, bu sayı 2018 yılında 364’e yükselmiştir”

BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR?

Lise mezunu bir bekçi 3 bin 970 TL, Lisans ve ön lisans mezunu olan bekçiler ise 4 bin 2 TL maaş alır.

Lise mezunu bir bekçi, çalıştığı sırada lisans ya da ön lisans bir bölüm bitirirse maaşına zam gelir.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU EKRANI VE ŞARTLARININ DETAYLARI İLE ALIM YAPILAN İLLER İÇİN TIKLAYIN

SONUÇLAR NE ZAMAN?

Bekçi alımı ön başvuru sonuçları ve seçim aşamaları hakkında duyurular geldiği anda kamubulteni.com 'da olacak. Sonuçlar açıklandığı anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN