2020 Yeni Bekçi Alımı Şartları İçin Flaş Gelişme

2020 yılı bekçi alımı öncesi kritik bir toplantı yapıldı. Cumhurbaşkanlığı 'nda düzenlenen toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlık etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyeleri ile Polis Akademisi ve EGM yetkilileri katıldı. Toplantıda bekçilik mevzuatı görüşüldü. İşte o görüşme.

2020 Yeni Bekçi Alımı Şartları İçin Flaş Gelişme

Bekçi alımında flaş gelişme: Cumhurbaşkanlığında gündeme geldi.

Son dönemlerin en çok araştırılan mesleği bekçilik oldu. 2017 yılında yeniden getirilen bekçilik uygulamasına gençlerden yoğun şekilde ilgi var. 2017 yılından bu yana 30 bin bekçi alımı yapıldı ve bu alımlara yüz binlerce genç başvuru yaptı.

EĞİTİME KATILACAKLAR

Son olarak 2019/1 ve 2019/2 Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapıldı. Toplamda 8 bin 242 bekçi alımı için süreç sona erdi ve kazanan adaylar geçen hafta duyuruldu. Kazanan adayların duyurulmasının ardından salık raporı için işlemler başladı ve adaylar önümüzdeki günlerde eğitime alınacak. 

BEKÇİLERİN KİMLİK SORMA MESELESİ

Son dönemlerde mahkemeler , bekçilerin kimlik sorma yetkisinin olmadığı yönünde karar verdi. Ancak İçişleri Bakanlığı bekçilerin kimlik sorabileceği yönünde genelge yayımlandı. 

YENİ BEKÇİ ALIMI ÖNCESİ FLAŞ GELİŞME

Beştepe 'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 'nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında çarşı ve mahalle bekçileri mevzuatı hakkında görüşme yapıldı. 

Edinilen son dakika bilgilerine göre toplantı önceki gün yapıldı ve toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyeleri ile Polis akademisi ve EGM yetkilileri ile temsilcileri katılımda bulundu. 

Bekçilik mevzuatının görüşüldüğü toplantıda bekçilerin istihdam edilme şekilleri , görev ve yetkileri, çalışma, ödül ve disiplin sorumluluklarına ilişkin hususlar görüşüldü.

Toplantıda yeni bekçi alımı sayılarının da değerlendirildiği öğrenildi.

Bekçiler ve yeni bekçi alımı bekleyenler bu sayfada TIKLA KATIL

ŞARTLAR DEĞİŞECEK Mİ?

Toplantıda bekçilik mevzuatı görüşüldü ve bazı düzenlemeler için karara varıldı. Peki yeni bekçi alımında hangi şartlar değişmeli? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazarak sesinizi duyurabilirsiniz.

BEKÇİ ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN