2020 Yeni Bekçi Alımı Ne Zaman Yapılacak? İşte Son Açıklama

İçişleri Bakanlığı 'ndan yeni bekçi alımı tarihi hakkında detay paylaşıldı. Yapılan açıklamada yeni dönem bekçi alımı ile ilgili bilgi ve şartlara yer verildi.

2020 Yeni Bekçi Alımı Ne Zaman Yapılacak? İşte Son Açıklama

Polis Akademisi yeni dönem bekçi alımı biraz gecikecek.

Polis Akademisi Başkanlığı 'nın 2020 yılı bekçi alımı ilanı için geri sayım devam ediyor. 81 şehir merkezlerine , ilçelere ve köylere yapılacak bekçi alımında bekleyiş devam ederken geçtiğimiz gün İçişleri Bakanlığı 'ndan bir açıklama geldi. Açıklamada yeni dönem bekçi alımına dair bazı bilgiler verildi. 

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı yaptığı açıklamada  bekçi alımının daha önce en az ilkokul mezunu adaylar arasından yapıldığını , ancak 2016 yılı sonrası yapılan bekçi alımlarında mezuniyetin liseye çıkarıldığına yer verildi. Çataklı yaptığı açıklamada, "Bekçilikle ilgili önceden ilkokul mezunu yeterliydi.  Ama 2016 yılından sonra yaptığımız alımlarda,  Bu 2016 dan sonra aldığımız 19 bin 706 'nın yüzde 60 'ı lise mezunu , yüzde 15.91 'ü yüksekokul mezunu , kalanı ise lisans ve ön lisans mezunu istihdam ettik

Buna baktığımızda lise mezunu alım yaptık. Lise mezununun altında bekçi alımı yapmadık."

30 BİN ALIM YAPTIK

Çataklı yaptığı açıklamada 30 bin bekçi alımı için planlama yaptıklarını , alımların 2016 yılından beri yapılarak tamamlandığını söyledi. 30 bin alımın sona ermesinin ardından yeni bekçi alımı için planlamanın henüz yapılmadığı bildirildi. Bu nedenle yeni dönem bekçi alımında ilanın gecikeceği bildirildi. 

Nisan ayında beklenen yeni dönem bekçi alımı ilanının daha geç yayımlanması bekleniyor. Peki siz hangi şehre bekçi alımı bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

NET TARİH VERİLMEDİ

Açıklamada yeni dönem bekçi alımı için bir tarih verilmedi. Planlama için çalışmalar henüz başlamadı. Çalışmaların başlaması ve tamamlanması sonrası ilan gelecek. İlanın 2020 yılının ikinci yarısında yayınlanması bekleniyor. 

İlan geldiği anda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

POLİS AKADEMİSİ ŞARTLARI AÇIKLADI

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak , geçtiğimiz hafta yaptığı paylaşımda bekçi alımı şartlarını bildirdi. İşte bekçilikte aranan şartlar:

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az lise ya da dengi okul mezunu olmak,

Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmadığına dair belge almak,

Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,

Emuriyete engel bir hali bulunmamak,

18 yaşını tamamladıktan sonra yapılan yaş düzeltilmelerinde, düzeltilmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla , başvurunun yapıldığı tarihte 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak.

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği’nde belirtilen şartları taşımak”

Sizce hangi şart değişmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Sadece İş haberlerinin olacağı (Bekçi, Memur, Uzman Çavuş, Polis, Subay Alımları, Özel Sektör iş fırsatları) yeni sayfaya katılım isteği göndermek için TIKLA