Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden 1050 Konut İçin Dönüşüm Onayı

Bursa Büyükşehir Belediyesinin kente adeta yılan hikayesine dönen 1050 konutlar kentsel dönüşümünde problemi çözecek yeni imar planı değişikliği belediye meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden 1050 Konut İçin Dönüşüm Onayı

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eylül ayı 2. oturumu Başkan Alinur Aktaş'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Bu toplantıda Akpınar Mahallesi'nde 42 hektar alanda 1980'li senelerde inşası yapılan ve 2290 konuttan meydana gelen 1050 Konutlar bölgesinin kentsel dönüşümünün sağlanması hedefi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000 ve 1/1000’lik plan değişikliği mecliste ele alındı. Bilindiği gibi bölge 2012 senesinde Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olacak şekilde ilan edilmiş ve 2013 senesinde büyükşehir tarafından hazırlanan dönüşüm projesi kapsamında bölge halkı tarafından kabul görmemişti.


Son olarak 2020 senesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının zemin+5 kat olacak şekilde tasarımını gerçekleştirdiği ve 'o zaman için' hak sahiplerine 130 bin TL borçlanma ile kira yardımlarını kapsayan teklifi de vatandaşlar tarafından kabul görmemişti. Muhtemel bir depremde yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan binalarda dönüşümün bir an önce sağlanması açısından devreye giren Bursa Büyükşehir Belediyesi 1050 konut için dönüşüm onayı verdi.