TSK Subay Alımından Sonra MSB Astsubay Alımında da Değişiklik

Milli Savunma Bakanlığı 2020 yılı astsubay alımına başvurular geçen gün başladı. Başvuru kılavuzunun yayımlanması ile bazı şartların değiştiği görüldü.

TSK Subay Alımından Sonra MSB Astsubay Alımında da Değişiklik

Astsubay alımında değişiklik.

Milli Savunma bakanlığı tarafındna yayımlanan 2020 yılı astsubay alımı ilanına baktığımızda geçen senee yayımlanan kılavuza göre bazı değişiklikler yapıldığı görüldü. Değişikliklere baktığımızda kadınlarda boy şartının yükseltildiği ve spor aşamasında bir düzenleme yapıldığı görüldü. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda astsubay alımında yapılan düzenlemelerin detaylarına yer verdik.

İlanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

SUBAY ALIMINDA DEĞİŞMİŞTİ

Milli Savunma Bakanlığı subay alımında boy kilo şartını ve ALES puan şartlarını değiştirmişti. Subay alımındaki değişikliğinin ardındna astsubay alımında da değişiklik yapıldığı bildirildi. 

BOY KİLO DEĞİŞTİ

Geçen sene astsubay alımında kadon adayların en az 160 cm boyunda olması gerektiğine yer verilmişti. 2020 yılında ise boy şartı en az 162 cm'ye çıkarıldı. Erkeklerde ise 168 cm olan boy şartında değişiklik yapılmadı. 

SPORDA DEĞİŞİKLİK

Geçen sene astsubay alımında koşu 1500 metre olarak belirlenmişti. Ancak bu sene 1500'e ek olarak 400 metrelik koşu da eklendi ve "koşu sınavının 1500 veya 400 m. olarak uygulanmasına MSB.lığınca karar verilecektir" denildi. Milli Savunma Bakanlığı, seçim aşamalarında isterse adayları 1500, isterse 400 metrelik koşuya alınacak.

KPSS ŞARTI DEĞİŞMEDİ

Astsubay alımında 60 olan KPSS şartı değişmedi. Öte yandan yaş şartında da değişiklik yapılmadı. Yaş şartı şu şekilde:

Ön lisans düzeyinde mezunlar için 25 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1995 ve daha sonraki doğumlular), (b) Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1993 ve daha sonraki doğumlular) Astsubay alımı şartları ve başvuru detayları için TIKLAYIN

UYGULAMAMIZI İNDİREREK İLANLARDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLABİLİRSİNİZ.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN