Milli Savunma Bakanlığı 2.837 Astsubay ve Subay Alımı Başvuru Kılavuzları Yayımlandı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından astsubay ve subay alımı yapılacak. Alımların yaklaşık üçte ikisi astsubay alımı, üçte biride subay alımı için olacak.

Milli Savunma Bakanlığı 2.837 Astsubay ve Subay Alımı Başvuru Kılavuzları Yayımlandı

Subay ve Astsubay kadrolarıyla bünyesine yeni personeller katmaya hazırlanan MSB, ilanlar yayımlayarak adaylara başvuru sistemini erişime açtı. 2 Farklı ilanla farklı ilanla 2 bin 837 personel alımı yapacağını duyurdu.

Yayımlanan İlanlar

Muvazzaf Astsubay Alımı: 1.870 personel

Muvazzaf Subay Alımı: 967 personel

Muvazzaf Astsubay Alımı

Yayımlanan ilanla Kara Kuvvetleri Komutanlığı (K.K.K.), Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (D.K.K.) ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına (H.K.K.) toplamda 1.870 astsubay alım ilanı yayımlandı. Dün yayımlanan ilanla başlayan başvurular 27 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecek.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı: 1416 Astsubay alımı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı: 99 Astsubay alımı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı: 355 Astsubay alımı yapılacak.

Milli Savunma Bakanlığı astsubay alımı için; 2022 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS P93 Ön Lisans puanı en az 60 olanlar veya 2021 ve 2022 KPSS P3 Lisans Puanı en az 60 olanlar, (her iki yılda da sınava katılmış olanların en yüksek KPSS P3 puanı dikkate alınacak, lisans mezunlarının KPSS P93 puanları astsubay temininde geçerli olmayacak, 2020 yılı ve öncesi KPSS puanları kabul edilmeyecektir.)

MUVAZZAF ASTSUBAY ALIM DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

Muvazzaf Subay Alımı

Milli Savunma Bakanlığı’nın açtığı önemli alımlardan biri de dış kaynaktan muvazzaf subay alımı oldu. Toplamda 967 subay, üç kuvvet komutanlığında istihdam edilmek üzere seçim aşamasına alınacak. Başvurular 13 Kasım 202 tarihinde sona erecek.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı: 859 subay

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı: 49 subay

Hava kuvvetleri Komutanlığı: 59 subay

Başvuru için KPSS şartı aranmaktadır. 2021 veya 2022 KPSS P3 puan türünden 70 ve üzeri alanlar başvuru yapabilecekti. Bazı bölümler için ise yabancı dil şartı bulunuyor.

MUVAZZAF SUBAY ALIMI DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /