Kadın Erkek Astsubay Alımı İlanı Geliyor

2020 yılı kadın erkek subay alımı başvurusu başladı. Başvurunun başlamasının ardından adaylar, astsubay alımının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Peki ilan ne zaman yayımlanacak? İşte detaylar.

Kadın Erkek Astsubay Alımı İlanı Geliyor

Astsubay alımı geliyor.

Milli Savunma Bakanlığı 2020 yılı astsubay alımı için geri sayım başladı. Subay alımı ilanının yayımlanmasının ardından binlerce aday, astsubay alımının ne zaman yayımlanacağını kamu bülteni sayfasına mesaj atarak sordu. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda astsubay alımına dair son bilgilere e son detaylara yer verdik.

SUBAY ALIMI GELDİ

Milli Savunma bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda kadın erkek adaylar arasıdan muvazzaf subay alımının başladığına yer verildi. İlanın detayları için TIKLAYIN

SIRADA ASTSUBAY ALIMI VAR

Subay alımı ilanının yayımlanmasının ardından sıra astsubay alımına geldi. MSB 'nin yayımladığı duyuruya baktığımızda subay alımı başvurusunun 10 Aralık tarihine kadar alınacağına yer verildi. Buna göre baktığımızda astsubay alımının Aralık ayında, subay alımı başvurusunun sona ermesi ile birlikte başlaması bekleniyor. Jandarma astsubay alımının ise 2021 'in Şubat ayında başlaması bekleniyor. Bilgi alış verişi için TIKLAYIN

ASTSUBAY ALIMINDA MEZUNİYET VE KPSS ŞARTI

MSB Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine yapılacak astsubay alımında 60 KPSS şartı aranmaktadır. Lisans ve ön lisans mezunlarından astsubay alımı olmaktadır. 

SUBAY ALIMINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI - ASTSUBAY ALIMINDA DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

MSB subay alımında boy kilo şartını değiştirdi. Daha önce erkeklerde 1.64 boy şartı aranırken yeni düzenleme ile bu 168 cm'ye,  kadınlarda 1.53 olan boy sınır ise 1.62 cm'ye yükseltildi. Bu değişikliğin astsubay alımında da olup olmayacağı belli değil. 

ASTSUBAY ALIMI İLANI GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN