Jandarma’ya 712 Astsubay Adayı Öğrenci Alınacak

Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu’na 712 astsubay adayı erkek öğrenci alımı için başvuru işlemleri 12 Temmuz, 8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Jandarma’ya 712 Astsubay Adayı Öğrenci Alınacak

İlgili alım için JGSA’dan yapılan duyuruda başvuru yapacak adayların en az lise mezunu ya da kayıt tarihine kadar liseden mezun olacak durumda olması, 21 yaşını bitirmemiş olması, YKS TYT 500 puan şartını yerine getirmesi gerekiyor.

Jandarma personel alımı duyuruları, uzman çavuş alımları, sözleşmeli er haberleri, memur adayları için son iş haberleri ve daha fazlasını takip etmek için TIKLA VE İNDİR.

Başvurular Jandarma Genel Komutanlığı’nın personel temin sayfası üzerinden e-devlet şifreleriyle alınacak. 

Başvuru yapacak adayların başvuru genel şartları ve diğer ayrıntıları barındıran başvuru kılavuzunu titizlikle incelemesi gerekiyor.

Resmi duyuruda başvuru genel şartları ile JAMYO hakkındaki genel bilgiler şu şekilde sıralandı:

JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU HAKKINDA GENEL BİLGİLER: 

a. Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) Ankara ilinde bulunan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı (JSGA) yerleşkesi ile Bursa ilinde bulunan Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu yerleşkesi içerisinde bulunmaktadır. 

b. Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO); 

(1) Jandarma Genel Komutanlığının ihtiyaç duyduğu (Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna sadece J.Gn.K.lığı için öğrenci temin edilecektir.) miktarda muvazzaf astsubay yetiştiren, (2) yıl önlisans düzeyinde eğitim-öğretim veren İçişleri Bakanlığına bağlı Meslek Yüksekokulu statüsündeki eğitim kurumudur. Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulunda astsubay diplomasının yanısıra ulusal ve uluslararası geçerliliği olan önlisans diploması da verilmektedir. 

(2) Gerekli niteliklere sahip Jandarma astsubayları lisans eğitimlerini tamamlamaları, yapılacak sınavda başarılı olmaları ve J.Gn.K.lığınca belirlenen kontenjan içerisinde yer almaları halinde verilecek eğitim ve öğretimi müteâkip subay olabilmektedir. 

(3) JAMYO’da öğrenim gören öğrencilerin bütün ihtiyaçları (yemek, yatak, kıyafet, harçlık, eğitim-öğretim giderleri vb.) devlet tarafından karşılanmaktadır. 

(4) Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulunda önlisans düzeyinde eğitim aldıktan sonra astsubay çavuş olarak nasbedilen astsubaylar; 926 sayılı TSK Personel Kanunu hükümlerine göre aylıklarına ilave olarak; silahlı kuvvetler tazminatı, aile ve çocuk yardımı, doğum ve ölüm yardımı, tayın bedeli, emniyet ve asayiş hizmeti tazminatlarından yararlanmaktadır. 

(5) Jandarma astsubayları; orduevlerinden, lojmanlardan ve Ordu Yardımlaşma Kurumunun (OYAK) imkânlarından istifade etmektedir. 

c. ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN İFADESİYLE “HER ZAMAN YURT, ULUS VE CUMHURİYETE AŞK VE SADAKATLE BAĞLI, TEVAZU, FEDAKÂRLIK VE FERAGAT ÖRNEĞİ BİR KANUN ORDUSU” OLAN, TARİHİ KAHRAMANLIKLARLA DOLU JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞINA ASTSUBAY OLARAK KATILMAK İSTEYEN GENÇLERİMİZİ JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU’NA BEKLİYORUZ. 

2. TEMİNİ YAPILACAK ÖĞRENCİ KAYNAKLARI VE ŞARTLARI : 

a. Lise veya lise dengi meslek okulu mezunları veya kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar ile denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmak kaydıyla yabancı ülke lise mezunu olanlar müracaat edebilecektir. 

b. Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna başvuru için; ÖSYM tarafından yapılan 2021 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) aldıkları puan esas alınarak; 

(1) Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanına göre, sıralamada en az 500.000’inci sırada yer alan adayın puanını almak, 

(2) Şehit veya vazife malulü eş ve çocuklarının ise yukarıda belirtilen puanın en az %80’ini almış olması gereklidir. 

(3) Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna temin edilecek (712) erkek kontenjanın %5’i (36 öğrenci) Şehit veya vazife malulü eş ve çocuklarına tahsis edilecektir. 

(4) YKS sınav sonucu olmayan veya belirlenen taban puanın altında not alan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır. 

(5) Başvuru yapan adaylar TYT’den aldığı puana göre en yüksek puandan düşüğe sıralanacak ve kontenjan miktarının on katı adaya https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi üzerinden “Seçme Sınavlarına 

Çağrılma ” duyurusu yapılacaktır.