Lise Mezunu Subay-Astsubay Alımı Taban Puanında Dikkat Çeken Detay

Milli Savunma Üniversitesi bünyesine lise mezunu adaylar arasından subay ve astsubay alımı yapılıyor. 2019 yılı alımında taban puanda dikkat çeken detay.

Lise Mezunu Subay-Astsubay Alımı Taban Puanında Dikkat Çeken Detay

MSÜ subay astsubay alımı taban puanında dikkat çeken detay.

2019 MSÜ başvuru kılavuzu geçtiğimiz hafta yayımlandı. Kılavuzun yayımlanmasının ardından on binlerce subay - astsubay adayı lise mezunu , sınava başvuru yaptı. On binlerce aday ise MSÜ başvurusu yapacak. 

Geçtiğimiz yıl 300 bin civarında lise mezunu , Milli Savunma Üniversitesi tarafından düzenlenen bu sınava başvuru yapmıştı. Bu yıl da sayının yine bu civarda olması bekleniyor. 

SUBAY ASTSUBAY TABAN PUANI KILAVUZDA YER ALMADI

Milli Savunma Üniversitesi giriş sınavı başvuru kılavuzuna baktığımızda, subay ve astsubay alımı için taban puanların belirtilmediğini görüyoruz. Geçtiğimiz yıl yayınlanan başvuru kılavuzunda Astsubay MYO'lara ve Harp Okullarına başvuru yapacak adayların TYT ile AYT 'den almaları gereken taban puanlara yer verilmişti. İlgili kısım 2018 MSÜ kılavuzunda şu şekildeydi:

"Astsubay Meslek Yüksekokulları için ÖSYM Başkanlığınca 23 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 ve üzerinde puan almış ve MSÜ’nün teklifi doğrultusunda Milli Savunma Bakanlığınca belirlenmesi halinde TYT yerleştirme taban puanı ve üzeri puan almış olmak,

Harp Okulları için ÖSYM Başkanlığınca 23 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan YKS Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 ve üzerinde puan almış olmak; 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak YKS Alan Yeterlilik Testlerinden (AYT) tercih ettiği Harp Okulu yerleştirme puan türünden 180 ve üzerinde puan almış olmak, MSÜ’nün teklifi doğrultusunda Milli Savunma Bakanlığınca belirlenmesi halinde ilgili yerleştirme puan türünde yerleştirme taban puanı ve üzeri puan almış olmak."

2019 MSÜ başvuru kılavuzunda ise taban puanlara yer verilmedi. Geçtiğimiz yıl yayımlanan kılavuzdaki madde, "Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek 2019-YKS TYT taban puanı almış olmak" şeklinde değiştirildi.

Bu değişiklik sonrası Taban puan artacak mı yoksa daha mı aşağıya çekilecek bilinmiyor. Ancak taban puanın aşağı çekilmesine zor gözüyle bakılıyor. Taban puanın aynı kalması ya da yükseltilmesi bekleniyor. 

TABAN PUAN BELLİ OLDUĞUNDA VE YENİ SUBAY-ASTSUBAY-POLİS-PÖH-JÖH ALIM İLANI YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com özel haberidir. Aktif link göstermeden alıntılanamaz.