2018 Jandarma Asayiş Uzman Erbaş Alımında Askerlik Şartı Olacak mı?

Jandarma Genel Komutanlığı yeni dönem asayiş sınıfı uzman erbaş alımında askerlik şartı olup olmayacağı adayların kafasını karıştırıyor. Biz de adayların meraklarını gidermek adına bu haberimizi yazdık.

2018 Jandarma Asayiş Uzman Erbaş Alımında Askerlik Şartı Olacak mı?

Jandarma Genel Komutanlığı asayiş uzman erbaş alımı için geri sayım devam ediyor.

Geçtiğimiz gün kaleme aldığımız yazımızda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'nun geçtiğimiz aylarda yaptığı asayiş sınıfı uzman erbaş alımlarına değindi. Bakan Soylu, Jandarma 'nın tamamen profesyonelleşmesi için her yıl 25 bin uzman erbaş alımı yapacaklarını söylemişti. Bu kapsamda bu yıl asayiş sınıfına 25 bin uzman erbaş alımı yapacaklarını söyleyen Bakan Soylu 'nun açıklamaları, uzman erbaş olmak isteyen adayları sevindirdi.

Uzman erbaş olmak isteyen adaylar sevindi ama ilan, açıklamanın üzerinden aylar geçmesine rağmen ilan hala yayımlanmadı. İlanın yayımlanmaması adayları tedirgin etmeye başladı. 

ASKERLİK ŞARTI OLMAYACAK

OHAL kapsamında yayımlanan KHK ile jandarma uzman erbaş alımlarında istenen askerlik şartı kaldırıldı. Asayiş sınıfına yapılacak olan uzman erbaş alımlarında da askerlik şartı aranmayacak. 

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Bakan Soylu 13 Haziran günü canlı yayında yaptığı açıklamada uzman erbaş alımı için süreci başlattıklarını söylemiş ve yakın zamanda ilana çıkacaklarını belirtmişti. Ancak bu açıklamanın ardından 3 aydan fazla zaman geçti hala ilan yayımlanmadı. Şu sıralar Jandarma, 2017-10 komando uzman erbaş mülakatlarını yapıyor. Bu aşamaların sona ermesinin ardından ilanın yayımlanması bekleniyor. İlanı bekleyenler kamubulteni.com mobil uygulamasını indiriyor.

ADAYLARIN TALEPLERİ

Siz de aşağıdaki yorum kısmından uzman erbaş alımı hakkındaki talep ve düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

UZMAN ERBAŞ ALIMI DUYURUSU GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER