Taksimi Kana Bulayan Teröristin İfadesi Ortaya Çıktı Nasıl Katıldığını Açıkladı

Hafta sonu İstiklal Caddesine bomba bırakarak 6 vatandaşın hayatını kaybetmesine ve 81 vatandaşın yaralanmasına neden olan terörist Ahlam Albashır’ın ifadesinden yeni detaylar ortaya çıktı.

Taksimi Kana Bulayan Teröristin İfadesi Ortaya Çıktı Nasıl Katıldığını Açıkladı

PKK/YPG silahlı terör örgütü üyesi olduğu tespit edilen Suriye uyruklu Ahlam Albashır’ın emniyette polise verdiği ifadelerin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Albashır ile beraber 51 kişi daha yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki sorguda ifadelerin ardından 2 kişi serbest bırakılırken 50 kişi adliyeye sevk edildi. Öte yandan terör eylemiyle bağlantılı olan Hüsam A.’da Suriye’nin Azez kantinde yakalanarak gözaltına alındı. Hüsam koda adlı teröristin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Sevgilisinin Peşine Takılmış

Saldırıyı gerçekleştiren terörist Ahlam Albashır’ın emniyetteki ifadesinin detaylarına ulaşıldı. Sevgili olduğu erkek vasıtasıyla örgüte katıldığını belirten Albashır, “YPG ile tanışmam 2017 yılında Münbiç’te oldu. YPG üyesi olduğunu öğrendiğim Ahmed A. isimli bir erkekle tanıştım. Ahmed A. ile sevgili oldum. Sonra Ahmed Cerablus’a gitti arkasından da ben gittim. Burada örgüt beni içine çekmeye çalıştı, görevler teklif etti. Bir süre Ahmed A.’nın izini kaybettim ama örgütle ilişkim kesilmedi. Onlarda beni bırakmadı” dediği öğrenildi.

Atölye Sahibi de Gözaltında

Emniyette bu gelişmeler yaşanırken Ahlam Albashır’in karı koca rolü yaptığı Bilal Hassan’ın kaldığı Esenler’deki atölyenin sahibi Ferhat Habeş’in de terörle bağlantısı tespit edildi. Habeş’in sosyal medya hesabından terör propagandası yaptığı ve Kobani’den aldığı talimatla Albashır ve Bilal Hassan’ı evinde misafir ettiği öğrenildi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /