Samuray Kılıçlı Cani Saldırgan İçin İstenen Ceza Belli Oldu

İstanbul Ataşehir’de mimar Başak Cengiz’i yolda yürürken samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz’un yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı.

Samuray Kılıçlı Cani Saldırgan İçin İstenen Ceza Belli Oldu

Bir inşaat firmasında çalışan 31 yaşındaki Başak Cengiz 11 Kasım 2021 tarihinde tanımadığı 28 yaşındaki Can Göktuğ Boz’un saldırısına uğradı. Saldırgan talihsiz kadına samuray kılıcıyla saldırmıştı.

Olayın ardından yakalanarak tutuklanan Can Göktuğ Boz hakkında, “tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme”, “silahla tehdit” ve “yasak bıçaklar ve diğer aletleri vahim miktarda bulundurma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Davanın ikinci duruşmasında Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Can Göktuğ Boz, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, Başak Cengiz’in ailesi ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Savcı, mütalaasını açıkladı.

Canavarca hisle, eziyet çektirerek ve kasten öldürme, silahla tehdit ve bıçak taşıma eylemleri sebebiyle sanığın ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Savcı, sanığa herhangi bir ceza indirimi uygulanmamasını istedi.

Duruşma 22 Nisan Cuma gününe ertelendi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /