Şafak Mahmutyazıcıoğlu Cinayetinin Sır Perdesi Aralanıyor. Katilin Kimliği Belli Oldu.

İstanbul’da bir balıkçıda uğradığı saldırı sonucu ölen Şafak Mahmutyazıcıoğlu olayına ilişkin detaylar belli oluyor. Polis ‘Drej Ali’nin peşinde.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu Cinayetinin Sır Perdesi Aralanıyor. Katilin Kimliği Belli Oldu.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinin detayları ortaya çıkmaya başladı. Silahlı saldırıyı kendilerini kod adı "Drej" olan Ali Y.'nin yeğeni olarak tanıtan bir grubun gerçekleştirdiği belirlendi. Polis, yaptığı çalışmada 2 kişiyi yakalarken, 27 yaşındaki Ali Y. ve olayda silah kullanan Kadir Y. ile birlikte 4 kişiyi arıyor.

Aracılık yapıyordu

Alınan bilgiye göre, aralarında alacak meselesi bulunan iki grup, Yeşilköy Balıkçılar Çarşısı'ndaki bir restoranda görüşmek üzere bir araya geldi. İki grup arasında çıkan tartışmada silahla ateş açıldı. Olay sırasında gruplar arasında aracılık yaptığı öğrenilen avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile şoförü Murat B. vuruldu.

Kan kaybından öldü

Kasığından vurulan Mahmutyazıcıoğlu, kurşunun atardamara isabet etmesi üzerine olay yerinde kan kaybından hayatını kaybetti. Mahmutyazıcıoğlu'nun şoförünün hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Arandığı İddia edilen Drej Ali Açıklama yaptı. Ben değilim, benim ile aynı adı taşıyan yeğenim aranıyor.

"2 yeğenim Şafak Bey’i Öldürdüğü Gerekçesiyle Aranıyor"

Sözcü'ye açıklama yapan Drej Ali lakaplı Ali Yasak, "Avukat Şafak Bey'i öldürdüğü gerekçesiyle iki yeğenimin arandığı doğrudur. Kardeşim Mehmet Yasak'ın oğulları. Ancak ben Mehmet Yasak'la 20 yıldır konuşmuyorum. Aynı şekilde yeğenlerimi de son olarak 4 yıl önce annemin cenazesinde gördüm. Onlarla da hiçbir irtibatım yok" dedi.

" Yeğenimin adının Ali olması nedeniyle, sanki olayı yapan benmişim gibi basında yer alıyorum "

Yeğeniyle aynı adı taşıdığı için bir karışıklık olduğunu söyleyen Ali Yasak, sözlerine şöyle devam etti: "Çocuklarımı evlendirdiğimde de kardeşimi de, yeğenlerimi de davet etmedim. Aynı şekilde o da kendi çocuklarını evlendirdiğinde beni ve çocuklarımı davet etmedi. Yani hiçbir ilgimiz, alakamız yok. Yeğenimin adının Ali olması nedeniyle, sanki olayı yapan benmişim gibi basında yer alıyorum."

" Polis beni aramıyor. Arıyorsa da adresim belli "

"Ben aranan birisi değilim. Şu anda da işyerimdeyim. Polis beni aramıyor. Arıyorsa da adresim belli. Şu anda da işyerimdeyim. Aranan yeğenlerimin de babası tarafından bulunup teslim olmalarını istediğini öğrendim. Doğrusu da polise gidip teslim olmalarıdır. Avukat Şafak Beyi de tanımazdım."