Pınar Gültekin Davası’nda Flaş Gelişme Sil Baştan

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin vahşice katledilmesinden sonra mahkeme davanın yeniden görülmesine karar verdi.

Pınar Gültekin Davası’nda Flaş Gelişme Sil Baştan

İzmir Bölge Adliyesi Mahkemesi, Pınar Gültekin davasının yeniden görülmesine karar vererek duruşma tarihini 15 Şubat olarak açıkladı.

Pınar Gültekin davasının yeniden görülecek olmasıyla ilgili olarak Avukat Dr. Rezan Epözdemir, Habertürk'e önemli açıklamalarda bulundu.

Epözdemir açıklamasında, “"İzmir Bölge Adliyesi Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, istinaf talebini esastan reddetmemiş. Karardaki hukuka aykırı olan hususların ancak duruşma açılması ve yeniden yargılama yapılması suretiyle giderilebileceğini hükmetmiştir. Bu yönüyle 15 Şubat tarihine bir duruşma günü verilmiştir.

Şayet kararın hukuka uygun olduğu düşünülseydi istinaf talebi esastan reddedilebilecekti. Fakat mahkemenin gerekçesinde de vurguladığı üzere karardaki hukuka aykırılıkların yeniden yapılacak yargılama ile düzeltilebileceği belirtildi.

Bu son derece önemli bir gelişmedir. Biz adaletin tecelli edeceğini, maddi gerçeğin ortaya çıkacağını ve hakkaniyetin tesis edileceğini düşünüyoruz. Sonuna kadar hukuki mücadelemiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

Haksız Tahrik İndirimi Uygulanmıştı

16 Temmuz 2020 tarihinde kaybolan 27 yaşındaki Pınar Gültekin soruşturmasında 5 gün sonra gözaltına alınan eski sevgilisi Cemal Metin Avcı (32), çıkan kavgada Gültekin'i boğarak öldürdüğünü, cesedini bağ evindeki varile koyup yaktığını, üzerine de beton döktüğünü itiraf etmişti.

Avcı'nın, 'canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan yargılandığı davada, haksiz tahrik indirimi uygulanarak 23 yıl hapis cezası kararı verilmişti.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /