Osman Kavala’nın ‘Tutukluluk Halinin Devamına’ Karar Verildi

Birleştirilen Çarşı ile Gezi Parkı davasının tek tutuklu sanığı Osman Kavala'nın dosya üzerinden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan tutukluluk incelemesinde, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Osman Kavala’nın ‘Tutukluluk Halinin Devamına’ Karar Verildi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 52 sanığın yargılandığı "15 Temmuz darbe girişimi" ve "Gezi Parkı olayları"na ilişkin davada, tek tutuklu sanık Osman Kavala'nın aylık tutukluluk incelemesini dosya üzerinden karara bağladı.

Buna göre mahkeme, Kavala'nın avukatları Köksal Bayraktar, Deniz Tolga Aytöre ve İlkan Koyuncu'nun, 8 ve 9 Şubat'ta dilekçe sunarak, müvekkillerinin tahliyesini istedikleri belirtildi.

Aylık tutukluluk incelemesiyle tahliye taleplerini de değerlendiren mahkeme heyeti, Osman Kavala'nın tutukluluğuyla ilgili son değerlendirmeden bu yana hukuki durumunda değişiklik olmadığına işaret etti.

İsnat edilen suçun vasıf ve niteliğini, yargılamanın geldiği aşamayı, dosyadaki HTS kayıtlarını, baz bilgilerini, dijital materyallere ilişkin düzenlenen raporları, MASAK raporuna göre kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerin bulunmasını ve atılı suçlarla ilgili yasada öngörülen cezanın üst sınırını dikkate alan mahkeme, adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağını belirterek, sanığın tahliye talebinin reddine ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.