Mersin Polis Evi Saldırısında 22 Gözaltı

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 26 Eylül tarihinde hain teröristler tarafından düzenlenen Polis Evi saldırısı ile bağlantıları oldukları iddia edilen zanlıları yakalamaya yönelik geniş kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Bir polisimizin şehit düştüğü saldırı ile alakalı 22 kişi gözaltına alındı.

Mersin Polis Evi Saldırısında 22 Gözaltı

Mersin'in Mezitli ilçesinin Tece Mahallesi'nde Polis evine 26 Eylül Pazartesi günü akşam saat 23. 00 civarında iki kadın terörist tarafından silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda bir polis memurumuz şehit olurken, bir polisimiz ise yaralanmıştı. Saldırıyı düzenleyen hain teröristler, özerlerindeki patlayıcıları infilak ederek paramparça oldu.


Olayla İlgili 22 Şüpheli Gözaltına Alındı

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, yaşanan terör saldırısı ile bağlantıları olduğu öne sürülen kişiler için yakalama çalışması başlattı. Söz konusu geniş kapsamlı çalışma neticesinde 22 şüphelinin kimlikleri ile yaşadıkları yerler tespit edildi. Adreslere düzenlenen operasyonlar neticesinde bu kişiler gözaltına alındı.

Saldırı Anı Görüntüleri De Ortaya Çıktı

Polis evine düzenlenen terör saldırısı, bölgede bulunan güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde sırtlarında çanta bulunan iki kadın terörist polis evine yaklaştıklarında içlerinden biri, gizlemiş olduğu tabanca ile polis noktasına doğru ilerledi. Polis kulübesine yaklaştığında arkasına gizlemiş olduğu silahı çıkaran terörist, peş peşe ateş etmeye başladıktan sonra yaklaşık 50 metre geride duran diğer saldırganın yanına gitti. Sırtlarında çanta bulunan iki terörist, şimdi de otomatik silahlarla ateş açmak suretiyle yeniden polis noktasına doğru ilerledi. Bu esnada güvenlik güçlerinin de karşı ateş açtıkları görüldü.