Mersin Mezitli'de Polisevine Saldıran Teröristlerden Birinin Kimliği Belirlendi

Mersin'de gece yarısı Polisevi’ne düzenlenen silahlı saldırıda bir polis memuru şehit olurken bir polis memuru ise yaralanmıştı. Hain saldırının sonrasında teröristler sırt çantalarında taşıdıkları bombalarla kendilerini patlatırken, iki teröristten birinin Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan olduğu tespit edildi.

Mersin Mezitli'de Polisevine Saldıran Teröristlerden Birinin Kimliği Belirlendi

Dün akşam Mersin'in Mezitli ilçesinde lüks otomobil ile Polisevi önüne gelen iki kadın PKK'lı terörist, uzun namlulu silahlarla saldırıya geçti. Atılan ilk Ateş esnasında iki polis memuru yaralanırken, çıkan çatışma neticesinde yaralanan iki kadın terörist, sırt çantalarında taşıdıkları bombalar ile kendilerini patlattı.

Yaralı Polis Memuru Hastanede Şehit Oldu

Yaralı Polis memurlarından Sedat Gezer, kaldırıldığı hastanede şehadete ererken, çatışma esnasında evinin balkonunda oturan bir kadın vücuduna isabet eden kurşun ile, 2 kişi ise patlama esnasında yüksekten düşerek yaralandı. Hastaneye kaldırılan sivil vatandaşların hayatı tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Çantadan Bomba Çıktı

Kolluk kuvvetlerinin Polisevi çevresinde yapmış oldukları incelemede içerisinde bomba bulunan bir başka çanta ise uzman polisler tarafından İmha edildi.

Saldırı Anı Güvenlik Kamerasında

Polisevi’ne yapılan terör saldırısı, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde sırtlarında çanta bulunan iki kadın terörist, Polisevi’ne yaklaştıklarında içlerinden biri gizlendiği tabanca ile polis noktasına doğru ilerledi. Kulübeye yaklaştığında ise arkasına gizlemiş olduğu silahı çıkaran terörist, peş peşe ateş açtıktan sonra yaklaşık 50 metre geride bekleyen diğer saldırganın yanına geldi. Sırtlarında çanta bulunan iki terörist, bu sefer de otomatik silahlarla ateş açarak bir kez daha polis noktasına doğru ilerledi. Bu esnada güvenlik güçlerinin karşı ateş açtığı görüldü.

Teröristlerden Biri Vurularak Yere Düştü

Çıkan çatışma esnasında teröristlerden biri vurularak yere düştü. Diğer terörist ise sırt çantasıyla beraber bölgenin aksi yönüne doğru giderek kameranın görüş açısından kayboldu.


Teröristlerden Birinin Kimliği Belirlendi: Zozan Roman Kod Adlı Dilşah Ercan


İçişleri Bakanlığı, Mersin Mezitli Polisevi’ne saldırı düzenleyen iki teröristten birinin Dilşah Ercan olduğunu tespit edildiğini duyurdu. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Mersin'in Mezitli ilçesindeki Polisevi’ne dün saat 22.45 sularında iki kadın terörist tarafından saldırıda bulunulduğu ve bu saldırıyı gerçekleştiren iki teröristin de etkisiz hale getirildiği duyuruldu. Teröristlerin kimliklerine yönelik yapılan açıklamada ise teröristlerden birinin 'Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan olduğunun belirlendiği kaydedilen açıklamada Şu ifadeler kullanıldı;

Teröristin, terör örgütü PKK/KCK gençlik yapılanması içerisinde faaliyette bulundukları, terör örgütü faaliyetlerinden dolayı cezaevine girip çıktığı, örgütün kırsal yapılanmasına 2013 senesinde Mersin'den katılım sağladığı, Irak'ın kuzeyindeki kandilde eğitim aldığı ve örgütün sözde özel güç yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edildi. Diğer taraftan metropolleri eylem amaçlı gönderilecek hazır kadrolar arasında yer aldığı şekilde istihbari bilgilerin bulunduğu belirlendi.”

Denildi.