İstanbul'da FETÖ Operasyonu: 16 Gözaltı

İstanbul’da  askeri okullar ile polis okullarına öğrenci hazırlayan fetö üyelerine yönelik Eş Zamanlı Operasyon için düğmeye basıldı ve operasyon kapsamında 16 şüpheliden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul'da FETÖ Operasyonu: 16 Gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından fetö mensuplarına yönelik operasyon gerçekleştirildiği. Polis ekipleri, önceden belirledikleri adreslere düzenlemiş oldukları eş zaman operasyonda 16 kişiyi yakaladı.


Gözaltına alınan zanlılar arasında 1999 senesinden itibaren irtibatlı olduğu terör örgütlerinde Sözde 'Serdoktor' olan, polis ve askeri okullarını öğrenci hazırlayan ve askeri sınav sorularını örgüt mensupları arasında dağıtan M.A’nın aralarında olduğu öğrenildi.

Söz konusu bu kişilerin söz konusu okullara girmek amacıyla düzenlenen yazılı sınavı geçip mülakata katılım sağlayacak öğrenciler ile prova yaptıkları ve sağlık açısından kayıt sistemi olmadan hastanelerde öğrencileri sağlık taramasına soktukları, erkek öğrencilere ise varikosel ile kulak zarı dikme ameliyatı şeklinde çene yapısı askeriyeye girişe uygun olmayan bir öğrenciye çene ameliyatı yaptırdıkları tespit edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden beşi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğerlerinin ise polisteki işlemleri devam ediyor.