Hamile Hemşireye Saldıran Baba ve Oğul Tutuklandı

Hamile hemşire Gülhan D.’ye saldıran ve adliyeye sevk edilen baba ve oğul Rıdvan K. ile Hüseyin K. tutuklandı.

Hamile Hemşireye Saldıran Baba ve Oğul Tutuklandı

Pazartesi günü Başakşehir Çam ve Sakura Devlet Hastanesinde görevli hamile hemşire Gülhan D.’, hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Saldırganlardan Rıdvan K., hemşire Gülhan D.’nin yüzüne uçan tekme attı. Saldırı sonrası yere yığılan hemşireye saldırılar devam etti. Hemşire Gülhan D., 4 saldırgandan şikayetçi oldu. Saldırganlar ifadelerinin ardından serbest kalmıştı.

Saldırganlardan ikisine gözaltı kararı

Serbest kalan 2 saldırgan hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığında yeniden gözaltı kararı verildi. Adliyeye sevk edilen şüpheliler Rıdvan K. ve Hüseyin K., tutuklama talebiyle sevk edildikleri mahkemede tutuklandılar.

Fahrettin Koca’dan açıklama

Sosyal medya hesabından konu ile ilgili açıklama yapana Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; "Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde hamile bir hemşiremizi darbeden 4 kişiden 2'si Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yeniden gözaltına alınmış, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiştir. Üzüntümüzü telafi etmese de bu gelişmeyi camiamız ve kamu vicdanı adına memnuniyetle karşılıyoruz. Beklentimiz, sağlık çalışanlarına yönelik bütün suçların yıldırıcı ve hukukun gücünü tam olarak gösteren cezalarla cezalandırılmasıdır" ifadelerini kullandı.