Balıkçının Cesedi 6 Ay sonra Bulundu

Balık tutmak için denize açılan ardından kayığı kayalıklarda bulunan Doğan Çelen'den Eylül 2022 yılından beri haber alınamıyordu. Çelen´nin cesedi bugün Doğanyurt'da denize açılan bir balıkçı teknesi tarafından bulundu.

Balıkçının Cesedi 6 Ay sonra Bulundu

26 Eylül 2022 tarihinde balık tutmak için Cide İlyasbey limanından denize açılan Doğan Çelen'den (39) bir daha haber alınamadı. Çelen ait kayık kayalıklara çarpmış olarak bulunurken ekipler  Çelen için uzun süre arama yaptı. Denizde, deniz altı ve karada yapılan aramalarda Çelen'e ulaşılamayınca çalışmalar sonlandırıldı.

Olayın üzerinden aylar geçmişken bugün Doğanyurt'da denize açılan bir balıkçı trol teknesinin ağlarına kıyıdan 90 metre açıkta ağlarına insan cesedi takıldı. Balıkçılar tekneyi Doğanyurt limanına demirledi. Balıkçıların bildirmesiyle limana gelen ekiplerin yaptıkları incelemede tanınmaz halde olan cesedin pantolonundan Doğan Çelen'in kimliği çıktı.

Olay yerine gelen Çelen'in anne ve babası da cesedin üzerindeki giysilerin çocukları Doğan Çelen'e ait olduğunu belirledi.

Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından ceset otopsi yapılmak üzere Adli Tıp'a gönderildi.