Av Zamanı! Şırnak’ta Eren Abluka Sonbahar Kış Operasyonları Başladı

Geçtiğimiz gün başlayan ve bölgede 12 tabur, 125 tim, 1600 personelin katılım sağlayacağı kış operasyonları için bütün planlamaların yapıldığını dile getiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonların 15 Nisan’da sona ereceğini duyurdu. Kahraman askerlerimiz, 2022 2023 sonbahar kış operasyonları ile terörist avına çıktı. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı ‘Dağların Erleri’ olarak bilinen komando birlikleri, yaz boyunca sürdürdükleri başarılı operasyonlarına sonbahar kış operasyonları ile dev

Av Zamanı! Şırnak’ta Eren Abluka Sonbahar Kış Operasyonları Başladı

98 Terörist Öldürüldü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak’ta Kavaldağı’nda kurulan Şehit Jandarma Yüzbaşı Yunus Çelebi Üs Bölgesi’nin açılış töreninde bir konuşma yaptı. Konuya yönelik açıklamada bulunan Süleyman Soylu, 2022 2023 Eren Abluka sonbahar kış operasyonlarının başlatıldığını, ilkbahar yaz Eren operasyonlarında ise 98 teröristin öldürüldüğünü söyledi.

1600 Personel Arazide Terörist Avında

Diğer taraftan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak’ta başlayan operasyonda 12 tabur, 125 tim, 1600 personelin Kavaldağı Besler-Dereler’de görev alacağını açıkladı.


2 Terörist Daha Sarı Torbaya Girdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuya yönelik açıklamaları şöyle devam etti:


“İnşallah 15 Nisan’a vardığımızda terörist sayısı daha da azalmış, daha çok mağaralarına girilmiş, daha çok mühimmatları ele geçirilmiş şekilde bu dağlar tertemiz olacak. Bu Dağlar bizimdir, bu büyük milletindir. Dün başlayan operasyonlarda 2 terörist daha sarı torbaya girmiştir. İki teröristin de kırsal yapılanmaya dahil olduğu tespit edilmiştir”

Dedi.