Adana Merkezli 8 İlde FETÖ Operasyonunda 68 Gözaltı

Adana merkezli 7 ilde Fethullahçı terör örgütüne ilişkin soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 75 şüpheliden 68 gözaltına alındı. Adana İl Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele şube ekipleri, fetö şüphelilerini yakalamaya ilişkin operasyon çalışmalarını genişletti.  Bu açıdan bakıldığında yapılan 10 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda, iki farklı grubun örgütsel sohbet toplantılarına devam ettikleri ve bazılarının ise firari fetöcülere sahte kimlik ayarlamak suretiyle illegal yönt

Adana Merkezli 8 İlde FETÖ Operasyonunda 68 Gözaltı

Şüphelilerin, fetö terör örgütüne finans sağladıkları ve haklarında yakalama kararı bulunan örgüt mensuplarına 'gaygubet evi' ayarladıklarını da tespit eden polis, Diğer taraftan zanlıların sosyal medya hesapları üzerinde çeşitli çalışmalar yürütmeye devam ediyor.

Çalışma kapsamında bazı şüphelilerin sosyal medya aracılığı ile örgüt tabanını diri tutmak ve Fetö’ye yeni eleman kazandırmak amacıyla çeşitli propaganda yaptıkları saptandı. Haklarında gözaltı kararı bulunan 75 şüpheli yakalamak amacıyla Adana merkezli İstanbul, Ankara, Bursa, Ordu, Gaziantep ve Mersin'de belirlenen adreslere eş zaman operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında adreslerde F serisi $1 ele geçirilirken polis, adreslerinde bulunamayan 7 şüpheli yakalamak amacıyla çalışmalarını devam ettiriyor.