19 Yaşındaki Asiye’nin Katili Hakkında Karar Verildi

Sokak ortasında başından vurularak öldürülen 19 yaşındaki Asiye Nur Atalay’ı öldüren Ümit Karakoyun, ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

19 Yaşındaki Asiye’nin Katili Hakkında Karar Verildi

İstanbul Esenler’de gece yarısı 00.35 sıralarında Asiye Nur Atalay, dün saklandığı evde yakalanıp göz altına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan saldırgan daha sonra Bakırköy Adalet Sarayına getirildi. Savcılık Ümit Karakoyun'u tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti. Hakimlik, Ümit Karakoyun'u 'Kasten öldürme' suçundan tutuklayarak cezaevine gönderdi.

6 Ay Önce Cezaevinden Çıkmış

Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada olayla ilgili yeni detaylar netleşmeye başladı. Daha önce 14 kez suç kaydı bulunan Ümit Karakoyun'un "Uyuşturucu ticareti yapmak", "Yaralama" gibi suçlardan gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Organize şekilde uyuşturucu ticaretiyle yakalana saldırgan 1,5 ay cezaevinde kaldıktan sonra 6 ay önce tahliye olmuş, ancak yargılaması devam ediyormuş. Amcasının yanında bir süre tekstil atölyesinde çalışan Karakoyun, uyuşturucu kullandığı için amcası tarafından işten kovulmuş.

Aile Öncede Şikayet Etmiş

Emniyetteki ifadesinde çelişkili cevaplar verdiği öğrenilen Ümit Karakoyun, Atalay'ı 7 yıldır tanıdığını söylediği öğrenildi. Cezaevine girmeden önce aralarında gönül ilişkisi olduğunu iddia eden Karakoyun'un 2020 yılında genç kızın evinin önünde bağırıp olay çıkardığı için Atalay ailesi tarafından polise tehdit edildikleri iddiasıyla şikayet edildiği belirlendi.

Canlı Yayından Takip Etmiş

Cinayet büro amirliği ekipleri şüphelinin olay günü Atalay'ın sosyal medya hesaplarından yaptığı canlı yayının ardından takibe aldığını belirledi. Canlı yayını izledikten sonra sokağa çıkan saldırganın bir süre sonra genç kızı evine giderken görerek yanına yaklaştığı belirlendi.