16 Yaşındaki Genç Sıla’nın Katil Zanlısının İlk İfadesi Ortaya Çıktı

Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ü boğazından bıçaklayarak öldüren Hüseyin Can Gökçek tutuklandı. Gökçek ilk ifadesinde Sıla’yı neden öldürdüğünü itiraf etti.

16 Yaşındaki Genç Sıla’nın Katil Zanlısının İlk İfadesi Ortaya Çıktı

Giresun’da genç yaştaki nişanlısını öldüren Hüseyin Can Gökçek tutuklandı. Gökçek savcılık ifadesinde Sıla'nın şikayetinden vazgeçmediği ve sosyal medya üzerinden başka biriyle yazıştığı için sinirlendiğini, bunun üzerine tartışma sonrası öldürdüğünü itiraf etti.

Güvenlik önlemleri altında Giresun Adliyesine getirilen zanlı savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, Gökçek'in tutuklanmasına karar verdi.

Gökçek'in savcılıktaki ifadesinde Sıla'nın şikayetinden vazgeçmediği ve sosyal medya üzerinden başka biriyle yazıştığını gördüğünü iddia ederek, "Bu nedenle sinirlendim ve Giresun'a geldim. Konuşmak istedim. Ancak tartıştık. Sonra olayı gerçekleştirdim" dediği öğrenildi.

Havalimanında Yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vilayetler Evi'nde "Medya Temsilcileri ile Göç Toplantısı"nda, Hüseyin Can G. tarafından öldürülen Sıla Şentürk'e ilişkin açıklamalarda bulundu. Katil zanlısı Hüseyin Can G'nin yakalanmasına ilişkin, "Arkadaşlarımız başarılı şekilde, başka bir cep telefonu üzerinde olmasına rağmen faili yakaladı. Kolay bir iş değil bu. Başka birisinin cep telefonu üzerinden hemen tespit ettiler ve onu yakaladılar" bilgisini paylaştı.

Katil zanlısı Gökçek, Giresun Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ordu-Giresun Havalimanında yakalanarak gözaltına alındı.