AK parti'den yeni önerge! EGO aylık öğrenci abonmana yapılan yüzde 50 zam geri çekilecek mi?

Ankara'da ulaşım hizmeti veren belediye şirketi EGO'nun 15 Mart tarihinde öğrenci abonman kart ücretlerine yaptığı yüzde 50 zammın geri çekilmesi için AK parti meclis üyelerinin önerge vereceğini Ankara Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse duyurdu.

AK parti'den yeni önerge! EGO aylık öğrenci abonmana yapılan yüzde 50 zam geri çekilecek mi?

Akaryakıt fiyatlarına gelen peş peşe zamlar sonrasında belediyeler ulaşım sektöründe bilet ve kart ücretlerine zam yapmaya devam ederken, tartışmalarında ardı arkası kesilmiyor. Özellikle öğrenciler belediyelerin ulaşım ücretlerine yapılan zamlara tepki gösterirken, Ankara'da ulaşım hizmeti veren belediye şirketi EGO'nun 15 Mart tarihinde öğrenci abonman kart ücretlerine yaptığı yüzde 50 zammın geri çekilmesi için AK parti meclis üyelerinin önerge vereceğini Ankara Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse duyurdu.

EGO aylık öğrenci abonmana yapılan yüzde 50 zam geri çekilecek mi?

Ankara'da ulaşım hizmeti veren belediye şirketi EGO, artan akaryakıt fiyatları karşısında daha fazla dayanamamış ve 15 Mart 2022 tarihinde Ankara'da ulaşıma zam yapmıştı. Gelen zamlar ile birlikte başkent Ankara'da toplu ulaşımda tam bilet  6,5 Lira, indirimli bilet tutarı 3,5 Lira ve öğrenci abonman ücreti ise aylık 90 TL’ye çıkarılmıştı. EGO'nun yaptığı bu zam özellikle öğrenciler tarafından eleştirilmişti. Zam tartışmaları sürerken AK Parti'den yeni bir önerge kararı geldi. 

AK parti önerge verecek

Ankara Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, EGO'nun 15 Mart tarihinde öğrenci abonman aylık kart ücretlerine yapılan zammın iptal edilmesi, öğrenciler için aylık abonman kart ücretinin 90 lira yerine 60 lira olması için önerge vereceklerini duyurdu.

İşte Ankara Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse'nin o paylaşımı :