Son Dakika Haberi: Ankara'da Corona Virüsü Alarmı: 17 Kişide Yüksek Ateş Çıktı

Son dakika haberi Ankara'dan geldi. Edinilen bilgilere göre bir uçak, korona virüsü şüphesi ile Esenboğa Havalimanı 'na acil iniş yaptı. Uçakta 17 kişide yüksek ateş tespit edildi.

Son Dakika Haberi: Ankara'da Corona Virüsü Alarmı: 17 Kişide Yüksek Ateş Çıktı

Son dakika : Ankara 'da korona virüsü alarmı.

Tahran İstanbul seferi yapmakta olan bir uçakta  Koronavirüs şüphesi acil iniş yaptırdı. Edinilen son dakika bilgilerine göre  bir uçak Ankara'da acil iniş yaptı.

Ankara Esenboğa Havalimanı 'na acil iniş yapması sonrası uçağa çok sayıda sağlık ekipleri sevk edildi. 

Bölgeye gelen ekipler, diğer yolcuları dışarı çıkarıyor.

17 YOLCUDA YÜKSEK ATEŞ

Bölgeden gelen son dakika bilgilerine göre uçaktaki 17 yolcuda yüksek ateş tespit edildiği bildirildi. 

HAVALİMANINDA OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Airporthaber’in son dakika olarak geçtiği haberine göre THY’nin Tahran’dan havalanarak İstanbul’a gelmek üzere hareket eden yolcu uçağı corona virüsü şüphesiyle Ankara’ya acil iniş yaptı. Esenboğa Havalimanı’nda olağanüstü hal ilan edildi.
Uçaktaki bir yolcuda koronavirüs belirtileri olduğu ve uçuş ekibinin acil iniş kararı aldığı öğrenildi. Uçağı karşılamak üzere çok sayıda sağlık ekibi hazır bulunduruldu.

10.45 'TE UÇAK GELDİ

TC-LOE kuyruk tescilli A330-300 tipi uçağın 10:45 sularında Esenboğa Havalimanı’na teker koyduğu ve tüm yolcuların taramadan geçirildiği belirtildi.

132 yolcunun bulunduğu uçakta yapılan taramada 17 yolcunun vücut ısısının kritik seviyenin üzerinde olduğu bilgisine ulaşıldı.

SADECE TÜRK VATANDAŞLAR

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yayımlanan talimatla Türk şirketlerinin yalnızca İran’dan sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının taşınmasına izin verilmişti. Bu talimat doğrultusunda Covid-19 şüphesiyle karantinaya alınan yolcunun Türk kimlikli olma olasılığının yüksek olduğu belirtildi. 

Türk Hava Yolları, Çin seferlerinin 29 Şubat'a kadar durdurulduğunu, İran'da ise Tahran'a düzenlenen uçuşlar hariç ülkedeki tüm noktalara olan seferlerin 10 Mart'a kadar iptal edildiğini açıklamıştı.