Öz Kızına Cinsel İstismarda Bulundu Sonra Eşini Canice Öldürdü

Ankara 'da meydana gelen olayda kızına cinsel istismarda bulunan ve kendisini şikayet eden eşini öldüren cani hakkında ağırlaştırılmış müebbet verildi.

Öz Kızına Cinsel İstismarda Bulundu Sonra Eşini Canice Öldürdü

8 yaşındaki kızını taciz eden ve eşini öldüren caniye ağırlaştırılmış müebbet.

Ankara Mamak 'ta 41 yaşındaki Döndü Şengül, 12 yıl önce evlendiği 39 yaşındaki Şükrü Şengül 'e, 2018 yılında şiddet gördüğü gerekçesiyle boşanma davası açtı.

Dava açması sonrası Şengül, kızını aldı ve annesinin evine gitti. 

DAVA DEVAM EDERKEN HAMİLE OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

Dava devam ederken ikinci çocuğa hamile olduğunu öğrenen Döndü Şengül, davayı geri çekti ve boşanmadan  vazgeçti. Bu süreçte ikinci çocuğunu da dünyaya getiren Döndü Şengül, 3 Ocak 2019 yılında , kocasının kızına cinsel istismarda bulunduğunu söyleyerek ondan şikayetçi oldu.

Şikayet sonrası gözaltına alınan Şükrü Şengül, adli kontrol ile serbest bırakıldı. 

Olayla ilgili açılan davada  Şükrü Şengül hakkında, şikayetinden vazgeçmesi için tehdit ettiği eşinin başvurusu üzerine uzaklaştırma kararı da verildi. Ancak uzaklaştırma kararı bir şeyi değiştirmedi ve  Şükrü Şengül tehditlerinden vazgeçmedi. 18 Şubat 2019'da, kızını okula bırakan Döndü Şengül'ü takip eden Şükrü Şengül, sokak ortasında ona saldırdı ve onu tabancayla vurarak öldürdü. Gözaltına alınan Şükrü Şengül, mahkemece tutuklandı.

Ankara 5 'inci Ağır Ceza Mahkemesi 'nde  görülen davanın karar duruşması bugün görüldü ve cani hakkında karar verildi.

Döndü Şengül'ün ailesinin avukatı Neslihan Ceylan, sanığın cinayetten önce eşini takip ettiğini, olayın yaşandığı sokaktaki marketin güvenlik kamera görüntülerinin, sanığın cinayeti tasarlayarak işlediğini ortaya koyduğunu ileri sürdü. Avukat Ceylan, bu nedenle hükmün 'eşi tasarlayarak öldürmek' suçundan kurulmasını, duruşmalarda pişmanlık belirtisi göstermemesi nedeniyle de cezadan iyi hal indirimi uygulanmamasını talep etti. Sanık avukatı ise suçun ağır tahrik altında işlendiğini, tasarlama olmadığını belirterek verilecek cezadan indirim yapılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, yaptığı değerlendirme sonucu Şükrü Şengül' e 'kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Cezada iyi hal indirimi uygulamayan mahkeme, sanığa ayrıca 'ruhsatsız silah taşımak' suçundan da 2 yıl hapis ve bin lira adli para cezası verdi.

Sanık Şükrü Şengül, kızına yönelik 'cinsel istismar' suçundan yargılandığı Ankara 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde de 30 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA