Mansur Yavaş'tan Havaalanı Metrosu Müjdesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bir son dakika açıklamasında bulundu. Yavaş, yaptığı açıklamada havaalanı metrosu müjdesi verdi.

Mansur Yavaş'tan Havaalanı Metrosu Müjdesi

Ankara havaalanı metro müjdesi geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bir son dakika açıklamasında bulundu. Mansur Yavaş yaptığı açıklamada , seçim vaadi olan  Esenboğa Havalimanı ile 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı arasında metro projesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Mansur Yavaş açıklamasında gerekli bütçe için bütçeyi sağlamak amacıyla kredi derecelendirme kuruluşları ile görüşmelerin yapıldığı , görüşmelerde sona gelineceğine yer verildi. 

En uygun teklifin Dünya Bankası 'ndan geldiğini söyleyen Mansur Yavaş, Japon firmalarla görüşmelerin de devam ettiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Metro projemiz, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'ndan başlayıp, Siteler üzerinden Pursaklar, fuar alanı, havalimanı ve Çubuk istikametinde olacak. İnşallah bunu gerçekleştirmeye çalışacağız. Çünkü havalimanına yapılacak metro için Avrupa Birliği'nin destekleri var. Onun için de öncelikle orayı ele almak istiyoruz. Burada harcadığımız para, alacağımız kredi, Ankaralıya mal edileceği için en ucuzunu, en uzun sürelisini almaya çalışıyoruz."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA