Kara Kış Kapıda! Ankara Sincan'da Yenikent ve Başer Durağı Sorunları Can Sıkıyor

Ankara Sincan Yenikent'te yaşanan ulaşım sorununa ilişkin daha önce sizlerden gelen bir çok maili gündeme getirmiş ve haberleşmesini sağlamıştık. Neredeyse 70 bin insanın yaşadığı ilçede yaşanan otobüs krizi , nüfusun günden güne artmasıyla daha da büyüyor, içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Sabah saatlerinde işe gitmek için otobüs durağına giden vatandaşlar güne mutsuz başladıklarını, sürekli otobüs sorunlarıyla karşı karşıya kaldıklarını bir çok tanıdıklarının ise otobüs gelmediği ya da geldikten sonra

Kara Kış Kapıda! Ankara Sincan'da Yenikent ve Başer Durağı Sorunları Can Sıkıyor

Kara Kış Kapıda! Ankara Sincan'da Yenikent ve Başer Durağı Sorunları Can Sıkıyor

Ankara Sincan Yenikent'te yaşanan ulaşım sorununa ilişkin daha önce sizlerden gelen bir çok maili gündeme getirmiş ve haberleşmesini sağlamıştık. Neredeyse 70 bin insanın yaşadığı ilçede yaşanan otobüs krizi , nüfusun günden güne artmasıyla daha da büyüyor, içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Sabah saatlerinde işe gitmek için otobüs durağına giden vatandaşlar güne mutsuz başladıklarını, sürekli otobüs sorunlarıyla karşı karşıya kaldıklarını bir çok tanıdıklarının ise otobüs gelmediği ya da geldikten sonra bir süre sonra arızalandığı için işinden dahi olduğunu belirtiyor. 

EGO'nun vatandaşların otobüs saatlerini kontrol edebildiği uygulamasına girildiğinde 5-10 dakika içerisinde gelebilecek otobüsler olduğu görülmesine rağmen, bir çok sefer bu otobüsler son durağa geldikten sonra Sıhhıye yönüne gitmiyor. Hal böyle olunca 15 dakika otobüs durağında bekleyen vatandaşı bir 30 dakika daha bekleyeceği bir süreç bekliyor. Allah (C.C) nasip eder de , bir sonraki otobüs sağlıklı sıhhatli bir şekilde durağa yanaşırsa bu sefer de "yer var  mı?" derdi yaşanıyor. Haftasonları ise tamamiyle çile.  Umarız bu sorun kısa sürede çözülür de, Ankara'nın unutulan ve belediyelikten men edilmesine rağmen nüfusu sürekli artan Yenikent'i , Yenikent adına yaraşır bir hizmetle karşılaşır.

Başer Durağına Ne Oldu?

Ayaş Ankara Yolu Ayaş istikametinde ise otobüs bekleyenleri bir başka sürpriz bekliyor. Otobüs durağı seçimden hemen önce yol genişletme çalışmaları kapsamında yıkıldı. Fakat aradan geçen süreye rağmen buraya ne bir otobüs durağı yapıldı ya da yapılacağına dair herhangi bir emare görüldü. Sıhhıye tarafına gidişlerde 'Başer' olarak bilinen yerin önünde otobüs durağı olmasına rağmen yolun hemen karşısında ne bir durak var ne de otobüs bekleme alanı. İnsanlar açık alanda bekliyor. Kış aylarının kendisini göstermesiyle birlikte, burada engelli, yaşlı, bebekli insanların nasıl otobüs bekleyeceği merak konusu. 

Seçim Bitti , Umursanmaz Oldu

Bölgedeki vatandaşlar, seçimden hemen önce başlatılan çalışmaların seçimden hemen sonra durduğunu. Sorumlunun AK Partili Sincan Belediyesi mi, CHP'li Büyükşehir Belediyesi mi olduğunu bilmediklerini fakat çözüm istediklerini belirtiyor.

KAMUBULTENİ- ANKARA YEREL HABER