İstanbul, Ankara ve Adana'da FETÖ Operasyonları

İstanbul, Ankara ve Adana'da FETÖ PDY'ye yönelik operasyonlar düzenlendi. Örgütün Emniyet, Silahlı Kuvvetler, KİT ve Özel Sektör yapılanmalarına üye olduğu şüphesiyle 50'nün üzerinde kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul, Ankara ve Adana'da FETÖ Operasyonları

İstanbul Emniyetinde Fetullahçı Terör Örgütü Operasyonu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı taraıfndan sürdürülen FETÖ'nün emniyet yapılanmasına dair soruştrumada, 51 polis memuru ve emniyet personeli hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı terör örgütü üyesi özel ve KİT çalışanı olan sivil, örgütün gizli haberleşme programını kullanan 12 şahıs hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Fetullahçı terör örgütü PYD üyesi Özel ve KİT çalışanlarına yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında örgütün gizli haberleşme uygulaması Bylock'u kullandığı tespit edilen 12 şahıs hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. Açıklamada, şüphelilerden 11'inin yakalandığı, bir şahsın yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Adana merkezli 18 şehirde Fetullahçı Terör Örgütü'nün mahrem yapılanmasına yönelik süren soruşturma kapsamında 22'si muvazzaf 26 asker hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

26 zanlının yakalanması için şafak baskını düzenlenirken, çok sayıda fetö şüphelisinin gözaltına alındığı öğrenildi. Şahıslar sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. 

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA